Lounais-Häme

Lumimyräkkä pyyhkäisee Suomen yli – Etelässä lumisateet jäävät kymmeneen senttiin

Suomen yli pyyhkäisee laaja lumisaderintama, ja ajokeli muuttuu laajalti huonoksi. Arkistokuva

Suomen yli pyyhkäisee laaja lumisaderintama, ja ajokeli muuttuu laajalti huonoksi. Ilmatieteen laitoksen mukaan lounaassa oleva lumisadealue liikkuu päivän edetessä itään ja pohjoiseen. Sää lauhtuu aluksi lounaissaaristossa, mutta muualla lämpötila pysyy pakkasella.

Lapin tietämille pyry ehtii vasta perjantain puolella, Ilmatieteen laitokselta ennustettiin keskiviikkona. Illan ennusteen mukaan suurin lumikertymä osuu maan länsiosiin.

–  Esimerkiksi Vaasan tietämillä lunta voi sataa 10–15 senttiä. Satakunta ja Pohjanmaa, jonkin verran ulottuu myös maan keskiosiin, ne ovat niitä sateisimpia alueita, päivystävä meteorologi Oskari Rockas luetteli.

Etelässä lumisateet jäävät enintään kymmeneen senttiin.

Forecan mukaan lumisateen perässä Suomen ylle lipuu lauhaa ilmaa ja torstai-iltapäivällä lounaassa sade muuttuu räntä- ja vesisateeksi. Lounaasta koilliseen liikkuvan lumisateen jälkipuoliskolla myös jäätävät sateet ovat mahdollisia.

Vaarallisen liikennesään varoitus on tänään voimassa aivan etelästä aina Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon korkeuksille asti.

Uusimmat

Fingerpori

comic