Lounais-Häme

Luokissa riittää vielä tyhjiä penkkejä

Forssassa alkaa elokuun loppupuolella Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) biotalouden insinöörikoulutus uutena linjana, mutta ensimmäinen vuosikurssi jäänee vajaaksi.

Linjalle oltaisiin valmiita ottamaan 40 opiskelijaa, mutta ennen lisähakua koulutukseen oli ilmoittautunut vain noin 20 opiskelijaa. Lisähaku päättyy tänään perjantaina.

-Lisähaku on kiinnostanut melko hyvin, veikkaan, että linjalla aloittaa noin 30 opiskelijaa, koulutuspäällikkö Jari Mustajärvi sanoo.

-Linja alkaa varmasti tulevaisuudessa vetää paremmin. Tämä on uusi koulutus, muut linjat tunnetaan paremmin. Siinä on meille työtä, että markkinoimme koulutusta.

Muut HAMK:n linjat Forssassa ovat täynnä, kuten myös agrologikoulutus Mustialassa.

Sen sijaan Mustialassa Hämeen ammatti-instituutin maatalousalan perustutkintoihin etsitään vielä opiskelijoita.

Nuorten linjalla koulutukseen on ilmoittautunut nyt koulutusohjelmapäällikkö Outi Vahtilan mukaan 17 henkilöä. Uusia opiskelijoita mahtuisi yhteensä 20, mutta käytännössä kaikki halukkaat on otettu sisään.

-Vuosivaihtelumme on ollut aika pientä edelliset 15 vuotta. Aina on ollut suunnilleen sellainen määrä opiskelijoita kuin toivommekin, opinto-ohjaaja Jouko Lindroos sanoo.

Aikuiskoulutuksen puolella linjalle on tullut vasta neljä hakemusta. Hakuaikaa on ensi viikon tiistaille asti, mutta todennäköisesti sitä jatketaan vielä sen jälkeen, Vahtila ja Lindroos uskovat.

Kiinnostus linjoja kohtaan on aavistuksen notkahtanut. Vahtila ja Lindroos epäilevät syiksi etenkin trendejä ja ikäluokan kokoa.

Perustutkinnot alkavat Mustialassa tiistaina, AMK-opetus viikkoa myöhemmin.

Myös Forssan ammatti-instituutilla (FAI) on joillakin aloilla vielä lisähaku käynnissä.

Yhteensä FAI:ssa aloitti tällä viikolla 225 uutta perustutkinnon opiskelijaa. Suosituimpia olivat rehtori Maaria Silviuksen mukaan tänä vuonna sähkö- ja automaatiotekniikan, autoalan, logistiikan ja rakennusalan perustutkinnot.

Lisähaussa paikkoja on auki liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, tieto- ja viestintätekniikan sekä käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnoissa. Etenkin lähihoitajakoulutuksen tilanne yllätti Silviuksen.

-Syy on mysteeri, ehkä vellova sote-keskustelu vaikuttaa. Rakennuspuoli ehkä vetää, koska alalta tulee hyviä uutisia, Silvius sanoo.

Silvius neuvoo hakemaan koulutuksiin, vaikka omimmalta tuntuva ala olisi jo täynnä.

-Ainakaan kotiin ei kannata jäädä, opiskeluja voi räätälöidä itselle sopiviksi ja tehdä kursseja, joista on myöhemmin hyötyä, Silvius sanpo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic