Lounais-Häme

Luonnonsuojelu kiinnostaa nuoria testamenttikohteena – Keino edistää omaa arvomaailmaa

Suomalaisista 15 prosenttia on tehnyt testamentin ja 40 prosenttia on harkinnut sen tekemistä.
Alle 25-vuotiaista suomalaisista 40 prosenttia on kiinnostunut luonnonsuojelun tukemisesta testamenttilahjoittamisen avulla. Kuva: Petri Ojanen
Alle 25-vuotiaista suomalaisista 40 prosenttia on kiinnostunut luonnonsuojelun tukemisesta testamenttilahjoittamisen avulla. Kuva: Petri Ojanen

Suomalaisten testamenttilahjoittamisen kiinnostuksen kohteet vaihtelevat voimakkaasti iän mukaan. Alle 25-vuotiaista suomalaisista 40 prosenttia on kiinnostunut luonnonsuojelun tukemisesta testamenttilahjoittamisen avulla, kun 65 vuotta täyttäneistä ainoastaan kymmenen prosenttia on kiinnostunut luonnonsuojelun tukemisesta testamenttilahjoittamisen keinoin.

Vastaavasti 35 prosenttia alle 25 vuotta täyttäneistä on kiinnostunut tieteen ja koulutuksen tukemisesta testamenttilahjoittamisen avulla, kun 65 vuotta täyttäneistä ainoastaan seitsemän prosenttia on kiinnostunut tieteen ja kulttuurin tukemisesta testamenttilahjoittamisen keinoin.

Suomalaisista 15 prosenttia on tehnyt testamentin ja 40 prosenttia on harkinnut sen tekemistä. Testamentin ovat useimmiten tehneet yli 65-vuotiaat, korkeasti koulutetut ja eläkeläiset.

Tiedot ilmenevät IRO Research Oy:n viime syksynä toteuttamasta tutkimuksesta, jonka aiheena on testamentin tekeminen. Tutkimus toteutettiin Hyvä testamentti -kampanjan toimeksiannosta haastattelututkimuksena ja siihen vastasi 1 000 suomalaista.

– Nuoret ovat kiinnostuneita omien arvojensa mukaisesta testamenttilahjoittamisesta, kun taas ikäihmiset haluavat tukea kohteita, joista heillä on kertynyt elämänkokemusta, kuten terveyden edistäminen ja sairauksien hoitomenetelmien kehittäminen, Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n pääsihteeri Pia Tornikoski kertoo.

– Testamenttilahjoittaminen yleishyödylliselle järjestölle koetaan mahdollisuudeksi auttaa ja edistää samalla omaa arvomaailmaa. Tähän liittyy myös ajatus sosiaalisesta kuolemattomuudesta: vaikka oma elämä päättyykin, niin perinnöllä voi jatkaa omien arvojen elämistä esimerkiksi kehitysmaan lapsia tai eläintensuojelua tukemalla, Tornikoski arvioi.

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic