Lounais-Häme

Luonnonyrttien kerääminen elinkeinoksi – Vekkilän museotilalla pohditaan, miten luonnontuotteiden keräilystä tehdään tuottavaa toimintaa

Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Luonnonyrttien aika on parhaimmillaan ja niiden käyttö onkin lisääntynyt niin matkailu-, ruoka-, elämys- ja hyvinvointipalveluissa. Luonnontuotealalla on kuitenkin paljon vajaasti hyödynnettyjä mahdollisuuksia.

– Luonnonyrttien kerääminen ja näiden kerättyjen luonnonyrttien välittäminen eteenpäin vaatii vielä kehittämistä, toteaa ruoka-asiantuntija Outi Penttilä, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.

Luonnonyrttien keruun infotilaisuudessa Tammelassa mietitään luonnontuotteiden keräämiseen ja keräämisen logistiikkaan liittyviä keinoja. Miten voitaisiin keräämisellä työllistää ja miten kerätyt tuotteet voitaisiin jatkojalostaa ja välittää edelleen niitä tarvitsijoille? Näitä asioita pohditaan 5.6. klo 13-16 Vekkilän museotilalla, Kirjurintie 2.

Tilaisuus on suunnattu niin kerääjille, maan- ja metsänomistajille kuin luonnontuote- ja metsäalan yrittäjille. Tilaisuuden järjestävät ProAgria Etelä-Suomen / Maa- ja kotitalousnaisten Luonnonyrteistä bisnestä- ja Metsäkeskuksen Kasvavaa liiketoimintaa luonnosta -hankkeet.

Lisätietoja tilaisuudesta löytyy hankkeiden sivuilta, joiden kautta voi myös ilmoittautua mukaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic