Lounais-Häme Lounais-Häme

Luonto- ja matkailualan koulutus vahvistuu – Eerikkilän ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän yhteistyö tuo lisää elinvoimaa Forssan seudulle

Luontoalan ammattitutkinto on ollut Eerikkilässä erittäin vetovoimainen koulutus, johon on ollut aina hakijoita moninkertaisesti aloituspaikkoihin nähden.
Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän yhtymäjohtaja Maaria Silvius toteavat, että yhdessä järjestetty luonto- ja matkailualan koulutus lisää matkailualan elinvoimaa koko Kanta-Hämeessä. Kuva: Elina Pennanen
Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän yhtymäjohtaja Maaria Silvius toteavat, että yhdessä järjestetty luonto- ja matkailualan koulutus lisää matkailualan elinvoimaa koko Kanta-Hämeessä. Kuva: Elina Pennanen

Luonto- ja matkailualan koulutusta vahvistetaan Lounais-Hämeessä. Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä (LHKK) yhdistävät voimansa luonto- ja matkailualan koulutuksen kehittämiseksi. Yhteistyön avulla vahvistetaan koulutusten vetovoimaisuutta ja matkailualan elinvoimaa koko Kanta-Hämeessä.

Luontoalan ammattitutkinnon käytännön koulutus toteutuu jatkossa tiiviissä yhteistyössä Eerikkilän ja Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän kesken.

– Luonto- ja matkailualan koulutuksen kehittäminen yhdessä vahvistaa seudullista elinvoimaa ja tuo molempien kumppaneiden koulutuksiin uudenlaista osaamista ja resurssia. Yhteistyötä on valmisteltu koko ajan samansuuntaisilla ajatuksilla ja tavoitteilla, ja asia on edennyt ripeästi yhteisen tahtotilan ja näkemyksen ansiosta. Tavoitteena on ollut myös löytää keinoja toimia resurssiviisaasti meidän molempien näkökulmasta, Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän yhtymäjohtaja Maaria Silvius ja Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen kertovat.

Resurssiviisaudella tarkoitetaan Silviuksen mukaan käytännössä sitä, että Eerikkilä ja LHKK voivat hyödyntää koulutuksessa toinen toistensa opettajia, tiloja, laitteita, kalustoa ja luontokohteita.

Ensi syksyn 20 opiskelijaa on jo valittu

Koulutusyhteistyö antaa uudenlaista synergiaa luonto- ja eräopaskoulutukseen sekä matkailualan tutkintojen suorittamiseen. Yhteistyöstä hyötyvät sekä opiskelijat, oppilaitokset että seudun elinkeinoelämä.

– Yhteistyö mahdollistaa molempien oppilaitosten opiskelijoille aiempaa laajemman koulutustarjonnan. Lisäksi pystymme tukemaan opettajien ammatillista yhteistyötä ja osaamisen kehittämistä entistä monipuolisemmin, Silvius sanoo.

Seuraavat luonto- ja matkailualan koulutukset alkavat syksyllä 2020. Luontoalan ammattitutkinnon koulutus toteutetaan jatkossakin pääsääntöisesti Hämeen Luontokeskuksella, Eerikkilässä sekä muissa opiskelua tukevissa ympäristöissä, kuten myös LHKK:n tiloissa.

– Luontoalan ammattitutkinnon suorittaminen kestää vajaan vuoden. Ensi syksynä koulutuksen aloittavat 20 opiskelijaa on jo valittu, Silvius kertoo.

Vetovoima on kasvanut vuosi vuodelta

Luontoalan ammattitutkinto on ollut Eerikkilässä erittäin vetovoimainen koulutus, johon on ollut aina hakijoita moninkertaisesti aloituspaikkoihin nähden. Koulutusta on järjestetty jo reilusti yli kymmenen vuotta, ja sen vetovoima on Jakosen mukaan kasvanut vuosi vuodelta, kun luonnossa liikkumisen suosio on lisääntynyt.

Jotta koulutuksen suosio voidaan säilyttää, on Jakosen mukaan kyettävä jatkuvasti kehittymään ja tarjoamaan uusia mahdollisuuksia, mihin on nyt Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta leveämmät hartiat.

– Vetovoimaisuuden taustalla ovat innostuneet ja ammattitaitoiset opettajat, käytännönläheinen opetus sekä poikkeuksellinen oppimisympäristö Hämeen Luontokeskuksella ja sen lähiympäristöissä, Jakonen sanoo.

Eerikkilä ja LHKK ovat rakentaneet kevään aikana myös aiempaa tiiviimmän yhteistyömallin, jossa Eerikkilä tarjoaa työssäoppimispaikkoja LHKK:n opiskelijoille.

– Työssäoppimispaikkoja tarjotaan ravintola-alan, asiakaspalvelun ja kiinteistönhoidon opiskelijoillemme, Silvius sanoo. FL

Luitko tämän? Lounais-Hämeen matkailulla on imua, nyt aletaan kouluttaa oppaita – Seutu yllättää monen matkailijan positiivisesti (FL 28.12.2019)

Lue myös: Onko Tammelan luontokuntabrändi täysosuma? ”Meistä puhutaan ja Tammelassa vieraillaan vuosi vuodelta enemmän” (FL 26.1.2020)

Aiheesta lisää: Luontomatkailu huimassa kasvussa Torronsuolla – Kansallispuistojen esteettömyyttä parannetaan miljoonalla eurolla (FL 8.9.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic