Lounais-Häme Tammela

Luontokuvakilpailusta vetoa Tammelan lähimatkailuun – Yleisöäänestys syksyn upeimmasta otoksesta on käynnissä

Valokuvauskilpailun teemana on “Ihminen luonnossa”. Tavoitteena on kuvata ihmisen yhteyttä Tammelan luontoon eri vuodenaikoina. Kilpailu koostuu kolmesta osakilpailusta, jotka ovat talvi ja kevät, kesä ja syksy.
Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson on itsekin innokas luontokuvaaja. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson on itsekin innokas luontokuvaaja. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunnan järjestämä Tammelan luontokuva 2019 -valokuvauskilpailu on edennyt syksyn osakilpailun loppuun. Syksyn osakilpailuun lähetettyjen kuvien yleisöäänestys alkoi internetissä 9.12., ja se päättyy 16.12.

Valokuvauskilpailun teemana on “Ihminen luonnossa”. Tavoitteena on kuvata ihmisen yhteyttä Tammelan luontoon eri vuodenaikoina. Kilpailu koostuu kolmesta osakilpailusta, jotka ovat talvi ja kevät, kesä ja syksy. Tuomarit ovat valinneet jokaisesta osakilpailusta kymmenen kuvaa yleisöäänestykseen, jossa yleisö valitsee 13 parasta joulukuussa järjestettävän finaaliäänestykseen. Kilpailu on ollut käynnissä 1.1.–30.11.

Avoin kaikille Tammelassa liikkuville

Koko vuoden finaaliäänestys järjestetään 18.–31.12. Voittajasta tiedotetaan 2.1.2020.

– Aikaisempien talven ja kevään sekä kesän osakilpailujen tavoin syksyn kilpailu on ollut avoin kaikille Tammelassa liikkuville. Kilpailun myötä Tammelaan toivotaan lisää luonnossa liikkujia, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson toteaa.

Itsekin luontokuvausta harrastava Larsson on yksi kilpailun tuomareista. Kaksi muuta ovat Suomen Luontovalokuvaajien puheenjohtaja Kari Wallgren ja valokuvaaja Raija Talikainen Forssan Seudun Kamerat ry:stä.

Suosiossa metsät, vesistöt ja avarat maisemat

Larsson kertoo, että kuvaajien suosiossa ovat olleet metsät, vesistöt ja avarat maisemat.

– Syksyn osakilpailu eroaa aikaisemmista. Tämä on ollut erinomaista aikaa luontokuvaamiselle, jolle syksyn pitkä ja pehmeä valo tekee oikeutta.

Larsson kiittelee luontokuvauskilpailuun lähetettyjen kuvien laatua ja runsautta. Hän toivoo kilpailun myös lisäävän Tammelan lähimatkailua.

– Kilpailuun lähetetyt kuvat osoittavat, että Tammelan luonto sopii hyvin lähimatkailuun. Viikonloppu Tammelassa ja luonnon tutkiminen kansallispuistoissamme on elämys siinä missä ulkomaanmatkailukin. Toinen Tammelan lähimatkailua lisäävä tekijä on sijainti. Tammela on hyvien liikenneyhteyksien päässä, ja tunnistamme tämän vetovalttina kotimaanmatkailussa, Larsson sanoo.

Kilpailun voittajalle 1 000 euroa

Koko kilpailun voittaja saa palkinnoksi 1 000 euroa. Jokaisesta osakilpailuista kymmenen yleisöäänestykseen edennyttä kuvaa palkitaan lisäksi 100 euron rahapalkinnolla.

Loppukilpailuun päässeistä kuvista tehdään Tammelan kunnan seinäkalenteri 2020. Tammela kunta varaa myös oikeuden käyttää kilpailukuvia omassa kuntamarkkinoinnissaan. FL

Luontokuvakilpailusta löytyy tietoa ja linkki äänestettäviin kuviin: Tammelan Luontokuva 2019

Lue lisää:  Vauhti kiihtyy ja taso kohoaa luontokuvakisassa: ”Nyt on saatu pro-tason kuvaajia Tammelaan”

Lue myös:  Tammela rakentaa luontokuntabrändiä valokuvakisalla – Palkintojen kokonaissumma 5 000 euroa

 

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic