Lounais-Häme

Luvassa lantion juhlaa ja rytmejä maailmalta

-Suomalaisten suosikkimusiikkigenret ovat tekno ja house, metalli ja tango. Näitä kaikkia yhdistää se, että niitä tanssiessa ei liikuteta lantiota.

Näin suomalaisten tanssikulttuuria arvioi pitkän linjan tiskijukka, DJ Bunuel eli Måns Strömberg. Tänään lauantaina onkin tuhannen taalan paikka niille, joille lantion liikekään ei tunnu vieraalta. DJ Bunuel saapuu Forssaan, Vispilän Sointiklubille soittamaan musiikkia, joka on ”jotain muuta kuin päivän listahittejä”.

-Mukana on myös maailman soundeja, afrikkalaisia rytmejä. Kiva keikka on varmasti tulossa, vähän sellainen matka maailman ympäri. Tanssimusiikkia ole tulossa soittamaan.

 

DJ Bunuel on soittanut levyjä klubeilla, ravintoloissa ja tapahtumissa jo 40 vuoden ajan.

Kuluva vuosi on ollut hänen taiteilijajuhlavuotensa, joka huipentui viime kuussa Helsingin kulttuuritalolla järjestettyyn Kohti valoa -konserttiin. Konsertissa esiintyi yli 30 artistia ja se kesti noin viisi tuntia.

-Konsertista jäi kyllä todella hyvä mieli, enempää ei voi pyytää, Strömberg sanoo.

Omaa tyyliään ja linjaansa tuolloin vielä DJ Longin nimellä soitellut Strömberg haki 80-luvun alkupuolella Forssasta. Nykyisen ravintola Vispilän tiloissa sijainnut legendaarinen Loukku oli Strömbergin ensimmäisiä vakituisia DJ-pestejä.

– Loukkua pyöritti silloin kolme helsinkiläistä ravintoloitsijaa, joiden kautta pääsin mukaan. Kävin Loukussa soittamassa pari vuotta aika tiiviistikin.

-Soitin import-funkkia ja soulia, kaikenlaista perus listahutun ulkopuolelta, Strömberg muistelee.

Loukkupestinsä päätyttyä Strömberg ei ole juuri Forssassa vieraillut, mutta tänään, Vispilän Sointiklubilla on yhden ympyrän sulkeutumisen aika.

 

Strömberg kuvailee uraansa sikermäiseksi; hän on tehnyt musiikkiin liittyviä töitä laajalla skaalalla levyjen pyörittämisen lisäksi. Viimeksi kuluneet neljä vuotta hän on työskennellyt hankepäällikkönä Mieletöntä valoa -hankkeessa, jonka tehtävänä on tehdä mediaa ja kulttuuria mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten kanssa.

-Se on opettanut ihan hirveästi itsestä, ihmisistä ja asenteista. Uskon, että olemme vaikuttaneet alaan monella tavalla.

Hanke päättyy tämän vuoden lopussa, mutta jatkohakemus on vireillä. Strömberg ei ole vielä tehnyt päätöstä, jatkaako hän itse hankkeessa, mikäli jatkoa seuraa.

Viime aikoina Strömbergiä on työllistänyt muun muassa Metsänhenki-projekti, joka yhdistää modernin suomalaisen ruoanlaiton ja äänitaiteen. Strömberg on kerännyt metsän ääniä ympäri Suomea yhdessä Tatu Rönkön kanssa. FL

 

DJ Bunuel
DJ Bunuel eli Måns Strömberg. Aloitti uransa nimellä DJ Long.Syntynyt Helsingissä vuonna 1962.Suomalainen DJ, juontaja, muusikko, tapahtumatuottaja ja entinen ravintoloitsija.Toimi Hurriganesin DJ:nä vuosina 79–82.Tehnyt vuodesta -84 lähtien ohjelmia useilla radioasemilla. Nykyisin ohjelmat Radio Helsingissä ja Yle Radio 1:n Jazzklubissa.90-luvulla DJ Bunuel soitti vakituisesti helsinkiläisissä klubeissa.Alkoi käyttää cd-soitinta instrumenttinaan 90-luvun alussa, ja on esiintynyt lukuisten muusikoiden ja yhtyeiden kanssa.90-luvun lopusta lähtien DJ Bunuel on perehtynyt yhä enemmän taustamusiikkiin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. Hän on tehnyt taustamusiikkisuunnittelua eri ravintoloihin ja baareihin.Fat Beat Sound System -yhtyeen perustajajäsen.Lähde: Wikipedia

Uusimmat

Fingerpori

comic