Lounais-Häme

Luvassa letkeä lauantai

Vettä ja biitsiä. Letkeää pelailua. Rentoutumista ja hyvää musiikkia.

Kaikkea tätä on luvassa taas lauantaina Saaren kansanpuistossa, kun Forssan Suupparit järjestää seitsemännet järvisählyn MM-kisat.

-Joku voisi sanoa, että jo perinteiset, naurahtaa tapahtuman puuhamies, Suupparien puheenjohtaja Jukka Rantanen.

Tapahtuma etenee tutulla, hyväksi havaitulla kaavallaan. Päivällä pelataan water hockeytä eli järvisählyä, illalla bailataan ja kuunnellaan musiikkia. Illan esiintyjiä ovat TPL ja Mäkki.

Joukkueita tämänvuotiseen taistoon on ilmoittautunut 36. Se on kymmenen vähemmän kuin viime kesänä.

-Pistän osallistujamäärän vähenemisen pitkälti sään piikkiin. Kesä kun ei ole vielä edes oikein alkanut, Rantanen harmittelee viileää suven alkua.

Rantasen mukaan noin puolet joukkueista on Forssan seudulta, loput tulevat lähinnä Tampereen ja Turun suunnalta. Kauimmaiset vieraat taitavat olla Jyväskylästä.

– Kehitys on mennyt siihen suuntaan, että paikallisia joukkueita on vuosi vuodelta vähemmän, kun taas muualta tulevien määrä on kasvanut. Tämä taitaa olla forssalaisille jo niin nähty juttu, Rantanen veistelee.

Pelit pelataan Kuivajärven rantavedessä neljällä kentällä. Turnauksessa on kolme sarjaa; miehet, naiset ja firmat. Pelejä tulee päivän mittaan 96.

Suosituin on naisten sarja.

– Aika hankala sanoa, miksi juuri naisten sarjassa on paras osanotto, mutta hyvä näin. Ehkä naisilla on kovempi kipukynnys miehillä, eivätkä he pelkää viileää vettä.

Naisten sarjan ykkössuosikki on tamperelainen AC Venkka, jossa pelaa maajoukkuetta kipparoinut Nina Rantala. Miesten suurin suosikki lienee hulppeasta saunarekastaankin tunnettu hollolalaisnippu Team Punsi.

Firmasarjan ykkösnimeksi Rantanen nostaa paikallisen Parmarinen.

Rantasen mukaan järvisählyyn ei aleta väen väkisin haalimaan joukkueita isolla budjetilla. Niillä mennään, mitä paikalle saadaan. Homma halutaan hoitaa kevyellä organisaatiolla.

– Olemme aiemminkin pohtineet, miten tänne saisi lisää joukkueita. Se vaatisi isoa markkinointia, joka kysyisi jo ihan rahaakin. Tämä on kuitenkin puuhastelua, jota tehdään lajin ja seutukunnan ehdoilla, emmekä ota tätä kauhean vakavasti. Jos tapahtumaa kasvattaisi, jotain saattaisi kadota, sillä tämä on kuitenkin tekijöille vielä kivaa, Rantanen sanoo.

Rantanen odottaa MM-mittelöistä mukavaa, letkeää rantapäivää, vaikka ennusteet eivät toistaiseksi mitään hellettä lauantaille lupaakaan. Illan konserttiin hän toivoo noin tuhannen hengen yleisöä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic