Lounais-Häme

Maa järisi jälleen useita kertoja Lombokin saarella, sähköt poikki suuressa osassa saarta

Lombok, Indonesia
19.08.2018, 21:28

Ulkomaat

Maanjäristysten runtelemalla Lombokin saarella Indonesiassa mitattiin jälleen sunnuntaina neljä voimakasta järistystä. Voimakkain 6,9:n järistys tapahtui myöhään sunnuntai-iltana paikallista aikaa.
Järistys tapahtui syvällä noin 20 kilometrissä, eikä se aiheuttanut tsunamivaaraa. Uutistoimisto AFP:lle kommentoinut paikallinen asukas kuitenkin luonnehti järistystä erittäin voimakkaaksi.
– Olin juuri nukahtanut, kun yhtäkkiä alkoi järistä. Ihmiset juoksivat kadulle kiljuen ja itkien, avustustöihin osallistunut Agus Salim kuvaili.
Järistyksen mahdollisista uhreista tai tuhoista ei sunnuntai-iltana ollut tietoa. Sähköt ovat kuitenkin poikki suuressa osassa Lombokia.
– Jälkijäristyksiä on edelleen ympäri Lombokia. On pilkkopimeää. Koordinoimme tilannetta viranomaisten kanssa, katastrofeista vastaava viranomainen kertoi Twitterissä.
Voimakkaan järistyksen keskus oli Lombokin itäosan alla. Sitä seurasi kaksi jälkijäristystä, jotka olivat voimakkuuksiltaan 5,9 ja 5,3.
Saaren itäosassa koettiin jo aiemmin sunnuntaina järistys, jonka voimakkuudeksi mitattiin 6,3. Aamupäivän järistys vaurioitti rakennuksia ja aiheutti maanvyörymiä, mutta suuremmilta vahingoilta viranomaisten mukaan vältyttiin.
Kaksi viikkoa sitten voimakkuudeltaan 6,9:n järistys ja useat jälkijäristykset aiheuttivat Lombokilla suuria tuhoja. Järistykset ovat vaatineet yli 460 ihmisen hengen ja niiden takia yli 350 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti