Lounais-Häme

Maailman kärkeä mukana Forssa Gamesissa

24. kerran torstaina käytävät Forssa Gamesit tarjoavat jälleen tasokkaan osallistujakattauksen.

Miesten pääsarjassa on 32 kovaa kilpailijaa, naisten pääsarjaan on ilmoittautunut 23 suunnistajaa. Kisoissa on kaikkiaan mukana yli 360 pihkaniskaa.

Suunnistajia nähdään Suomen ohella muun muassa Norjasta, Ranskasta, Sveitsistä, Puolasta ja Venäjältä. Moni hakee Humppilan metsistä vauhtia viikonlopun Jukolan viestiin Hollolaan.

Kotimaisia kärkinimiä ei saatu monta Humppilaan, mutta ulkomaalaisten taso on kivikova. Forssa Gamesin radalle säntää muun muassa seitsenkertainen maailmanmestari, nykyään Paimion Rastia edustava norjalainen Olav Lundanes. Aivan maailman kärkeen kuuluvat myös Lundanesin seurakaveri, viisinkertainen MM-mitalisti Frederic Tranchand Ranskasta ja Hiisirastin kuusinkertainen maailmanmestari Andrei Hramov Venäjältä.

Vauhdikkaita miehiä ovat myös Hiisirastin Dmitry Nakonechny, Helsingin Suunnistajien Aapo Summanen ja Tampereen Pyrinnön kokenut Jarkko Huovila.

-Lundanes, Tranchand ja Hramov ovat varmasti suurimmat suosikit. Toivottavasti nuoret nälkäiset suomalaiset pystyvät heittämään haastetta, kertoo Timo Rokka järjestävästä seurasta Lounais-Hämeen Rastista.

Naisten sarjassa kiinnostavia nimiä ovat sveitsiläinen Martina Ruch, 14 kertaa Forssa Gamesissa kisannut ja monta kertaa voittanut latvialainen Inga Dambe ja suomalaiset KooVeetä edustava Liisa Anttila ja nuori Rasti-Lukon Jasmiina Rantala.

Koululaisten maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut Rantala valittiin juuri nuorten MM-joukkueeseen, joten kulun pitäisi olla kunnossa.

 

24. Forssa Gamesit suunnistetaan Humppilan keskustan tuntumassa. Maasto on hyväpohjaista talousmetsää ja korkeuserot pieniä.

-Maasto on ihan kohtalaisen hyväkulkuista talousmetsää, hetkittäin mennään jopa kangasmaastossa. Kivet tuovat aina vaivaa näillä seuduilla, mutta pahimmissa hämäläismaastoissa ei tarvitse nyt kilpailla, Rokka sanoo.

Matkoina Forssa Gamesissa on lyhennyt keskimatkat, joten voittoajat pääsarjoissa ovat 20–25 minuutin luokkaa.

-Päivi Klemelä on kokenut ratamestari. Eiköhän hän ole taas jotain koukkuja keksinyt, joten eroja saadaan aikaan.

 

Forssa Gamesien ensimmäiset suunnistajat starttaavat matkaan torstaina kello 18. Miesten pääsarja lähtee liikkeelle kello 18.37 ja naisten 18.59.

Kilpailut järjestää Lounais-Hämeen Rasti, ja Markku Paija toimii kilpailun johtajana. Lisää tietoa tasokkaasta ja ripeätahtisesta iltakisasta saa tapahtuman nettisivuilta forssagames.fi -osoitteesta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic