Lounais-Häme Jokioinen

Maailman kummallisin koko perheen show saa ensi-esityksensä helmikuussa Jokioisilla

IdeaTeatteri palaa alkuvuonna kiertueteatterin pariin. Luvassa on teatterillinen lastenkonserttikiertue, jonka esiintyjät eivät juuri esittelyä kaipaa. Jokioisten kunta on mukana yhteistyökumppanina.
Jaakko Loukkola, Siina Hirvonen ja Tuomo Rannankari ovat työskennelleet yhdessä jo aiemmin, mutta nyt on uuden aluevaltauksen aika. Kolmikko nousee lavalle helmikuussa käynnistyvällä lastenkonserttikiertueella.

Jokioislainen IdeaTeatteri Osuuskunta on viettänyt hiljaiseloa viitisen vuotta. Nyt hiljaisuus päättyy, ja rytinällä.

IdeaTeatterin uusi tuotanto on teatterillinen lastenkonserttikiertue Sirkus Melskala, joka pitää sisällään muun muassa laulua, soittoa ja sketsejä. Lavalla nähdään Ylen lastenohjelmistakin tutut Jaakko Loukkola, Tuomo Rannankari ja Siina Hirvonen.

Ensi-esityksensä konsertti saa helmikuun 11. päivä Jokioisilla. Konsertti tarjotaan päiväkotilapsille ja alakoululaisille vastineena yhteistyöstä kunnan kanssa. Jokioisten kunta tarjoaa projektille harjoittelutilat.

– Yhteistyö kunnan kanssa mahdollisti projektin. Jotta voidaan tehdä uskottavaa ja hyvää jälkeä, on tietenkin harjoiteltava. Ja se taas on ilman julkista tukea, eli käytännössä ilman isoa apurahaa hyvin hankalaa, Loukkola selittää.

Kiertue lähtee Jokioisilta koko Suomen kattavalle kierrokselle. Kevään aikana on luvassa yhteensä 23 esitystä. Kiertue jatkuu syksyllä noin 30 konsertin verran, ja saman verran esiintymisiä on luvassa vielä keväälle 2020.

Lastenkonserttikiertue on tekijöilleen uusi aluevaltaus, jossa IdeaTeatterin tuotantokoneiston panos on suuri. IdeaTeatterissa on edelleen mukana sama seitsemän hengen porukka kuin viisi vuotta sitten.

Loukkolalla on kiertueen tuotannossa kaksoisrooli, sillä hän on mukana myös IdeaTeatterissa.

– Teimme IdeaTeatterin puitteissa kiertueteatteria lapsille ja nuorille. Viimeisin esitys oli mielenterveysongelmia käsitellyt Hajoamisvaara, jota esitettiin viisi vuotta sitten. Pari vuotta olemme viettäneet totaalista hiljaiseloa ja miettineet uutta suuntaa, Loukkola kertoo.

Sirkus Melskalan lisäksi IdeaTeatterilta on tulossa myös toinen perheen pienimmille suunnattu esitys, josta paljastetaan lisää myöhemmin.

Sirkus Melskalan alkutuotantoa, kuten sävellyksiä ja puvustusta tehdään Loukkolan laskelmien mukaan lähes kymmenessä kaupungissa. Esityksestä hän lupaa tulevan vauhdikkaan ja viihteellisen. Esityksen kuvailu kuuluu: maailman kummallisin koko perheen show.

– En oikein tiedä, mihin sitä voisi verrata. Kyllä tämä on aika uudenlaista tekemistä.

Lauluista mukaan tulee muun muassa Tuomo Rannankarin lapsille tuttuja hittejä, jotka on sovitettu uudestaan. Mukana on myös tuttuja, perinteisiä lastenlauluja, joiden musiikissa ja sovituksessa sirkusteema kuuluu hyvin vahvana.

Loukkolan mukaan konsertti on saanut alkunsa hänen, Rannankarin ja Siina Hirvosen halusta tehdä jotain yhdessä omien töidensä ulkopuolella.

– Tuomon kanssa olemme työskennelleet yhdessä tiiviisti pari vuotta, Siinan kanssa vaihtelevalla aktiivisuudella. Olemme tosi innoissamme ja onneksi myös IdeaTeatterissa innostuttiin ideasta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic