Lounais-Häme

Maailman suurin puulaakisarja

Tyhjänpanttina seisovat salit käyttöön. Seuroille lisätuloa. Höntsääjille mielekkäitä pelejä. Kansa liikkumaan.

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta totta se on.

Jukka Rantasen ideoima Playpal-harrastesarja pääsee vauhtiin viikonvaihteessa. Playpal on uusi matalan kynnyksen sarja, jonka tavoitteena on saada harrastajat pelaamaan ja tyhjät salivuorot käyttöön.

Playpal-pelien ideana on, että harrastajat voivat pelata omilla kotikulmilla silloin kun heille sopii ja kenen kanssa haluavat. Lisämotivaatiota tuo raha, jota saa menestymällä sarjassa.

– Olen kiertänyt esittelemässä ideaa seuroille eri puolilla maata. Kukaan ei kieltäytynyt lähtemästä mukaan. Jokainen seura pyrkii tässä taloustilanteessa käyttämään jokaisen konstin varojen hankkimiseksi, kertoo Rantanen.

FoSun puheenjohtajana toimiva Rantanen sai ensimmäisen ajatuksen Playpalista vuonna 2010 miettiessään seuralle varanhankintakonsteja ja järvisählyä. Hanke hautui pari vuotta, kunnes Rantanen keksi, ettei sen toteuttamiseen järviä tarvita ja alkoi vielä ideaa tosissaan eteenpäin.

Hyvin pian hän huomasi, että Playpalista on paljon isommaksi jutuksi kuin järvisählyn kylkiäiseksi.

-Lähes kaikki, joille olen Playpalia esitellyt, ovat ihmetelleet, miksei tätä keksitty aiemmin?

Playpalia hallinnoidaan mobiiliapplikaation avulla. Pelaaja lataa puhelimeensa applikaation, kirjautuu järjestelmään ja luo oman peliprofiilin. Pelaajat saavat tasoituskertoimen, johon vaikuttavat ikä, sukupuoli ja harrastuneisuus. Playpal-peli maksaa 2,5 euroa pelaajalta.

Playpal-pelit pelataan keräämällä kaksi viiden hengen joukkuetta. Lisäksi tarvitaan toimitsija käyttämään sovelluksen mobiilitulostaulua, johon merkitään maalit ja virheet.

Samalla kokoonpanolla voi pelata vain viisi ottelua. Joukkueen saamat pisteet kerryttävät henkilökohtaisia pisteitä. Neljäkymmentä pelaajaa pääsee finaaliin, jossa jaetaan kauden aikana kertynyt palkintopotti.

Seuroille pelit tuovat rahaa, sillä Playpal maksaa seuralle jokaisesta vuorosta palkkion.

-Tuloista palautuu salibandylle melkein 70 prosenttia, Rantanen kertoo.

Playpal-pelit alkavat yhdessä Salibandyliiton kanssa. Kansallisen liikuntatutkimuksen mukaan Suomessa on lähes puoli miljoonaa salibandyn harrastajaa. Lisenssipelaajia on yli 53 000, joten potentiaalia riittää.

Pilottikaudelle odotetaan 20 000 pelaajaa. Jatkossa Playpalia on mahdollisuus laajentaa muiden lajien pariin.

-Visiona on, että Playpalista tulee uusi UKK-kävely, koko kansan liikuttaja. Playpal soveltuu myös ulkomaille, olemme hankkineet sille kansainvälisen patentin, Rantanen kertoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti