Lounais-Häme

Maailmanmestari hallitsee myös polkujuoksun

Joku voisi ajatella, että hiihtosuunnistuksen moninkertainen MM-mitalisti ja viestin maailmanmestari tulisi Forssaan Hunnarin hapotukseen enemmän sunnuntaihölkälle, mutta ypäjäläislähtöinen Salla Koskela oli liikkeellä aivan eri asenteella.

-Oli tarkoitus saada maksimiharjoitus ja se oli syy, miksi tulin tänne. Kesällä ei paljon tule kisattua, ja kyllähän sitä numerolappu rinnassa itsestään saa enemmän irti.

-Keli ei tosin ollut minulle ihan optimi, pidän viileämmästä ja mieluummin kisaan 20 asteen pakkasella, mutta kiva että välillä on lämmintäkin, Koskela kertoi kisan jälkeen.

Niin kovat olivat Koskelan maksimitehot, että kovakuntoiset miehetkin jäivät taakse Hunnarin 5,3 kilometrin pituisella, yli 300 metrin korkeuserot sisältävällä lenkillä. Koskela paineli lenkin aikaan 32.15, kun miesten nopein Juhani Konu ehti maaliin ajassa 33.20.

-Tällainen polkujuoksu palvelee hiihtoa, kun tässä joutuu tekemään alamäissäkin koko ajan töitä. Reitillä oli kiitettävästi nousua ja laskua. Vauhdinjakoni onnistui ja pystyin puristamaan hyvin. En odottanut 33 minuutin alitusta, sillä juoksu ei ole vahvin osa-alueeni, sanoi Koskela, jonka harjoittelusta 60 prosenttia on hiihtoa, loppu jakautuu muille lajeille monipuolisesti.

 

Joensuussa asuva Koskela palaa kotiseudulleen keskiviikkona. Kahden viikon kuluttua on edessä Levin reissu, ja elokuussa alkaa leirirumba Otepäästä, syyskuussa kohteena on Ramsau.

Tulevana talvena ei MM-kisoja järjestetä, mutta tavoitteita Koskelalla riittää silti.

-Maailmancup käynnistyy Ylläkseltä marraskuussa. EM-kisat järjestetään Bulgariassa, sieltä tavoitteena on vielä puuttuva henkilökohtainen EM-mitali.

 

Miesten lyhyen matkan kisa meni sekuntitaistoksi. Vantaan Hiihtoseuran Juhani Konu löi ypäjäläiset Pasi Kauniston ja Sergey Frolovin muutamalla sekunnilla. Konulle vierailu Hunnarilla oli ensimmäinen, kokemusta hänellä on Sipoonkorven polkujuoksusta ja Helsinki City Trailista.

-Reitti oli nimensä veroinen, erittäin rankka. Mutta kokemus oli hyvä, vaikka 15 nousua on kova ja keli lisäsi haastetta. Olin etukäteen harjoitellut Paloheinässä vastaavaa nousua, Konu kertoi.

Konun kisa oli nousujohteinen. Hän aloitti varovasti, mutta ratkaisi pelin noin kilometri ennen maalia. Nuorempana Konun matkat olivat 400 ja 800 metriä, joten loppukirissä oli voimaa.

-En tiennyt missä maali on ja mitä on tulossa, joten aloitin varovaisesti. Noin kilometri ennen maalia iskin, kun ajattelin maalin olevan lähellä. Viimeinen nousu oli vahva.

-Tulen ensi vuonna uudestaan, koska tästä kokemuksesta on hyötyä, Konu totesi.

 

Puolimaratonin vahvimpia olivat miesten puolella Jaakko Lehto ja naisten sarjassa Katja Koivulehto.

Kilpailijoita oli kaikkiaan 48, joista 18 puolimaratonilla. Järjestävän tahon Oxroadultra ry:n puheenjohtaja Mika Penttilä oli tyytyväinen päivän tapahtumiin.

-Saatiin se lämmin keli, jota ainakin itse toivoin. Reitti ja järjestelyt saivat kilpailijoilta kovasti kehuja, Penttilä iloitsi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic