Lounais-Häme

Maailmanmestari kävi koulussaan ringetteopettajana

Humppilan Kirkonkulman ala-asteen kasvatti Miranda Uusi-Kämppä palasi eilen vanhaan kouluunsa esittelemään menestyslajiaan ringetteä.

Koulun talviliikuntapäivää vietettiin raikkaassa pakkassäässä jäällä, jossa FoPSin ringettetytöt Uusi-Kämpän johdolla esittelivät tytöille ringetteä ja FoPSin jääkiekon valmennupäällikkö Pasi Harju veti pojille luisteluharjoituksia.

Idea Uusi-Kämpän kouluvierailusta tuli hänen joulukuista MM-kisamatkaansa tukeneelta humppilalaiselta sponsorilta. FoPSin Juniorit lähti innolla mukaan toteuttamaan lajivierailua, jonka taka-ajatuksena oli saada Humppilan tyttöjä innostumaan ringetestä. Muutamia humppilalaisia käykin jo ringetteharjoituksissa Forssassa.

Uusi-Kämppäkin on FoPSin kasvatti, joka lähti jo 14-vuotiaana ringeten myötä Nokialle. Nyt hän on tuore naisten maailmanmestari, kun Suomi haki Kanadasta MM-kullat ja mestaruuspokaalin, jonka Uusi-Kämppä toi eilen kouluun näytille.

Ensimmäistä kauttaan naisten maajoukkueessa pelannut Uusi-Kämppä hankki jo nuorten maajoukkueessa yhden MM-kullan ja yhden hopean.

Seuratasolla Uusi-Kämppä pelaa jo kahdeksatta kautta Nokian Urheilijoissa. Naisten SM-sarjassa hän on saavuttanut kaksi kultaa ja yhden hopean.

– Olemme nyt SM-sarjassa kolmantena, mutta mestaruus on tälläkin kaudella tavoitteena, Nokialla asuva 22-vuotias hyökkääjä ilmoittaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti