Lounais-Häme

Maajoukkueet karsintoihin ilman Koskeloa ja Kaislasaloa

MM-karsintoihin valmistautuvat Suomen miesten ja naisten maajoukkueet viimeistelevät tällä viikolla karsintavirettään maaottelupeleillä. Miehet kohtaavat Saksassa isäntämaan kahdesti ja naiset Ruotsin sen kotikentällään peräti kolmesti.

Molemmat joukkueet matkaavat maaotteluihin 14 pelaajan ryhmillä. Forssalaiset Samuli Kaislasalo ja Roosa Koskelo eivät ole kokoonpanoissa, vaikka he olivat mukana maajoukkueleirityksessä. Putoaminen joukkueesta oli iso pettymys molemmille pelaajille.

-Vedin parhaan leirin mitä olen koskaan vetänyt. Olihan tämä putoaminen pettymys, mutta ne valitaan, jotka valitaan, hakkurina pelaava Kaislasalo sanoo.

Vaikka päävalmentajat Tuomas Sammelvuo ja Tapio Kangasaniemi kertovat pitävänsä edelleen MM-karsintaportteja raollaan muillekin pelaajille, uskoo Kaislasalo, että hän on ulkona niin karsintapeleistä kuin myöhemmin pelattavista Maailmanliigaotteluista.

-Ei Maailmanliigapeleistä osattu paljon sanoa, mutta tuntuu siltä, ettei niistäkään peleistä tarvitse stressata. Vaikka putoaminen oli pettymys, itsellä on hyvä mieli, sillä tein hyvän leirin. Nyt tuntuu, että valinnoissa painotettiin enemmän mennyttä kautta kuin leiriä, debyyttiään miesten A-maajoukkueessa odottava Kaislasalo kertoo.

Miesten ryhmän kokemattomin pelaaja on vain kolme maaottelua pelannut keskipelaaja Miki Jauhiainen

Hakkuri Urpo Sivulalla ilmenneen vaivan takia Antti Ropponen vahvistaa ryhmää Saksan maaotteluissa. Sivulan tilannetta seurataan tarkasti päivä päivältä MM-karsintojen suhteen.

-Ropponen on hyvä fyysinen, vasenkätinen hakkuri, kertoo kotikulmat taakseen jättänyt ja kesätreenit seuransa Leka Volleyn kanssa Kuopiossa aloittanut Kaislasalo.

 

Naisten joukkueessa debytantteja ovat passari Iida Paananen, yleispelaaja Lotta Piesanen ja keskipelaaja Yasmine Madsen. Viime kesän maajoukkueeseen lisäyksenä on libero Hillaelina Mäntylä.

Viime vuodet maajoukkueliberona pelannut Roosa Koskelo ei ole joukkueessa, vaikka tuttuun tapaan maajoukkueleirillä olikin.

-Itsellä olisi ollut intoa pelata maajoukkueessa, mutta valinnat menivät nyt näin. En osaa tarkemmin sanoa, miksi en ole mukana joukkueessa, valinnoista yllättynyt Koskelo sanoo.

Koskelo pelasi päättyneen kauden Sloveniassa Mariborin joukkueessa. Joukkue voitti sekä Slovenian cupin että maan mestaruuden. Keski-Euroopan cupissa tuli pronssia, CEV-cupissa joukkue ylsi kolmannelle kierrokselle.

Kausi oli kaikkien mittapuiden mukaan menestys.

-Olihan se kiva palata siellä kolme mitalia mukana. Kausi oli muutenkin kasvattava, kun lähti yksi uuteen maahan ja kaupunkiin, Sloveniassa ensi kaudellakin jatkava Koskelo kertoo.

 

Valmistavat maaottelut pelataan tällä viikolla, miesten ensimmäinen peli Bochumissa jo tänään.

Miesten MM-karsinnat pelataan Tshekissä 24.–28. toukokuuta. Naiset pelaavat MM-paikasta Portugalissa 30. toukokuuta–4. kesäkuuta. FL

 

Maajoukkueet maaotteluihin
Miesten maajoukkue maaotteluihin Saksaa vastaan:Eemi Tervaportti (Szczecin, Puola), Mikko Esko (VaLePa), Lauri Kerminen (Kemerovo, Venäjä), Antti Siltala (Maliye Piyango, Turkki), Niklas Seppänen (Tours, Ranska), Elviss Krastins (Antwerpen, Belgia), Tommi Siirilä (Ajaccio, Ranska), Sauli Sinkkonen (Antwerpen, Belgia), Jan Helenius (Leka Volley), Antti Ropponen (Tiikerit), Markus Kaurto (ETTA), Olli-Pekka Ojansivu (Kemerovo, Venäjä), Miki Jauhiainen (Brighanm Young, USA), Eetu Pennanen (ETTA).Suomi kohtaa Saksan Bochumissa 16. ja 17. toukokuuta.Naisten maajoukkue maaotteluihin Ruotsia vastaan:Iida Paananen (Pölkky Kuusamo), Noora Kosonen (LP Viesti), Suvi Kokkonen (HPK), Michaela Madsen (HPK), Kaisa Alanko (Münster, Saksa), Saana Koljonen (Vilsbiburg, Saksa), Laura Pihlajamäki (Nantes, Ranska), Salla Karhu (HPK), Piia Korhonen (HPK), Ronja Heikkiniemi (LP Viesti), Daniela Öhman (LP Kangasala), Hillaelina Mäntylä (LP Viesti), Lotta Piesanen (Pölkky Kuusamo), Yasmine Madsen (HPK).Suomi kohtaa Ruotsin 16.  5. Ängelholmissa, 19.  5. Örkeljungassa ja 20.  5. Lundissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic