Lounais-Häme Hämeenlinna

Maakuntajohtajan viran jatkoa pohditaan Hämeen liitossa

Maakuntahallitus keskustelee siitä, jatketaanko määräaikaisuutta edelleen.
Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen.

Karille rysähtänyt sote- ja maakuntauudistus aiheuttaa jälleen pohdintaa myös Hämeen liitossa. Maakuntahallitus keskustelee maanantaina siitä, miten toimitaan maakuntajohtajan viran kanssa.

Nykyinen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen valittiin virkaan syksyllä 2016. Virka täytettiin tuolloin määräaikaisena vuoden 2018 loppuun, ja määräaikaisuutta jatkettiin siinä vaiheessa, kun soten lykkääntymien oli ilmeistä.

Ahosen nykyinen määräaikaisuus päättyy ensi helmikuun lopussa, ja siksi viran täyttöä käsitellään nyt.

– Maakunnat ovat edelleen jonkinlaisessa välitilassa, kun uuden hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen tarkka sisältö ja aikataulu ovat vielä auki, sanoo kansanedustaja, Hämeen liiton hallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov (sd.).

Hän arveleekin, että viran määräaikaisuuden jatko on vahvoilla maakuntahallituksessa. Se on myös kevyempi menettely kuin vakinaisen viran täyttö.

– Myös Anna-Mari Ahonen itse toivoi alun alkaen määräaikaisuutta, siksikin se voisi olla hyvä vaihtoehto, Filatov huomauttaa.

Anna-Mari Ahonen ei perjantaina halunnut kommentoida mahdollisia jatkohalujaan, vaan kertoi odottavansa, mihin ratkaisuun maakuntahallitus maanantaina päätyy.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic