Lounais-Häme

Maalitykki Istrefi maajoukkueeseen

Suomen maajoukkue kuun vaihteessa pelattavaan PM-turnaukseen on nimetty. 17 pelaajan joukkueessa on mukana Suomen Voiman futsalliigajoukkueen maalitykki Arber Istrefi.

Voiman joukkueenjohtajan Jarkko Ihalaisen mukaan Istrefi on paikkansa PM-joukkueessa ansainnut. Istrefi paukuttaa maaleja tasaiseen tahtiin ja on myös alkanut jakaa erinomaisia syöttöjä.

-Arber kuuluu ehdottomasti maajoukkueeseen. Hän on luontainen maalintekijä ja on viimeisen 2–3 vuoden aikana kehittynyt paljon puolustuspelaamisessa. Jos maajoukkue joitain pelaajia tarvitsee, niin juuri maalintekijöitä. Niillehän olisi tarvetta myös jalkapallomaajoukkueella, Ihalainen toteaa.

Istrefi pelaa SoVossa kolmatta kauttaan. Hän on teknisesti taitava pelaaja, joka pystyy toimimaan ja harhauttelemaan pienessä tilassa.

Maalipaikoissa hän ei aikaile, vaan pistää palloa varmasti pussiin.

-Arber on taitava ja yllättävä ratkaisija. Vaikka hän on pienikokoinen, häntä on erittäin vaikea puolustaa. Arberilla on myös hyvä peliäly, hän jakaa nykyään paljon hyviä syöttöjä kanssapelaajille, Ihalainen kertoo.

Ruotsiin matkaavaan 17 pelaajan PM-ryhmään ei ole nimetty muita SoVon pelaajia, mutta Voiman Marko Laaksonen on joukkueen kotiin jäävä varamaalivahti.

-Uskon, että Gezim Voca on pelaajistamme seuraava, joka nousee maajoukkueeseen, jos kehitys jatkuu samaa tahtia kuin tähän saakka. Ja onhan meillä SoVossa muitakin pelaajia, joita on kyselty maajoukkueeseen, mutta he ovat kieltäytyneet kunniasta, koska heidän päälajinsa on jalkapallo, eivätkä he ole katsoneet, että pystyvät antamaan kaikkeaan futsalmaajoukkueelle, Ihalainen kertoo.

Yhtenä SoVon mahdollisena maajoukkuepelaajana Ihalainen mainitsee FJK-kasvatti Mikko Matinaron. Matinarossa on maajoukkueainesta, kunhan mies toipuu loukkaantumisista ja pääsee pelaamaan ja harjoittelemaan terveenä.

Ihalainen uskoo Suomen mahdollisuuksiin puolustaa menestyksekkäästi mestaruuttaan PM-areenalla.

-Suomi on edelläkävijä tässä lajissa Pohjoismaissa. Tosin Ruotsi ja etenkin Norja kirivät meitä kiinni kovaa vauhtia. Norjassa lajissa liikkuu jo enemmän rahaa kuin meillä Suomessa.

Voiman kausi futsalliigassa on alkanut hyvin. Viime kevään pronssijoukkue on piipahtanut sarjan kärjessäkin, nyt somerolaisnippu on kolmantena heti Sievin ja akaalaisen Leijona Futsalin perässä.

-Kausi ei ole mennyt ihan nappiin, mutta hyvin kuitenkin. Olemme aikataulussa.

Ihalaisen mukaan SoVon tavoitteena on selvitä runkosarjassa neljän joukkoon, jotta joukkue pääsee aloittamaan pudotuspelit kotiedun turvin. Kun se on saavutettu, joukkue tähtää viime kauden pronssimitalin kirkastamiseen.

-Meillä on tällä kaudella todella hyvä joukkue. Mahdollisuudet ovat mihin asti vaan, Ihalainen vakuuttaa.

SoVon pelit liigassa jatkuvat jo tänään, kun joukkue kohtaa monitoimitalossa espoolaisen GFT:n kello 19 alkaen. FL

 

Suomi lähtee kultaa puolustamaan
Suomen pelaajat turnaukseen:Maalivahdit Tuomas Kallioinen (seurajoukkue Ilves FS), Antti Koivumäki (CS Informatica Timisoara),Juha-Matti Savolainen (KaDy).Kenttäpelaajat Jaakko Alasuutari (Sievi FS), Panu Autio (GFT), Miika Hosio (GFT), Arber Istrefi (SoVo Futsal), Jarmo Junno (Sievi FS), Jani Korpela (KaDy), Sergei Korsunov (KaDy), Jukka Kytölä (Milano Calcio 5), Mikko Kytölä (KaDy), Markus Rautiainen (KaDy), Antti Teittinen (Ilves FS), Rami Tirkkonen (Sievi FS), Juha-Pekka Torvinen (Ilves FS), (Iiro Vanha FC Kemi).Valmentaja Mico MarticPM-kisat Ruotsissa 30.11-4.12. Suomen lisäksi mukana Norja, Grönlanti, Ruotsi ja Tanska. 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti