Lounais-Häme

Maan eturivin estejuoksijoita kisaa Forssassa

Harri Merta on pitkäaikainen yleisurheilun monitoimimies, nuorempana kovan luokan juoksija itsekin. Merta on kantanut jo pidempään huolta siitä, että estejuoksukilpailuja järjestetään Suomessa tosi vähän ja sen myötä myös lajiin panostavien määrä on pudonnut.

-Kaksi-kolme vuotta olen miettinyt, että estejuoksutapahtumalle pitäisi löytyä oma päivänsä. Nyt kun Forssan Salamalla on kaksi hyvää juoksijaa, Janica Rauma ja Astrid Snäll, Forssa on luonteva paikka tapahtuman järjestämiselle, kertoo pitkään Salaman toiminnassa mukana ollut Merta.

Paavo Nurmi Gamesissa 5. kesäkuuta on ohjelmassa miesten estejuoksu, mutta naisille ja nuorille kisoja on etenkin alkukaudesta todella vähän. Siksi ajankohdaksi Forssan ainutlaatuiselle estejuoksupäivälle valikoitui 9. kesäkuuta.

Merta on markkinoinut Forssan-tapahtumaa aktiivisesti, muun muassa Perniön SM-maastoissa yhdessä Pentti Jolangin kanssa. Vastaanotto laji-ihmisten keskuudessa on ollut siksi hyvä, että Merta uskoo sadan osanottajan rajan ylittyvän kirkkaasti.

 

Merta oli ideastaan yhteydessä kestävyysjuoksun päävalmentaja Jukka Keskisaloon, joka Merran mukaan suhtautui erittäin suopeasti tapahtumaan. Keskisalo onkin lupautunut tulemaan paikan päälle Forssaan.

-Jukka ja Janica opastavat ennen estekisoja nuorille juoksijoille estejuoksun tekniikkaa, muun muassa askeleiden sujuvaa sovittamista esteille ja niiden taloudellista ylitystä. Tämä on saanut nuorten harrastajien vanhemmilta hyvin positiivisen vastaanoton, Merta kertoo.

Tieto tapahtumasta on mennyt maan kärkijuoksijoille myös Keskisalon ja Rauman kautta. Huippunimistä ainakin viime vuonna Lontoon MM-kisoissa nähty Camilla Richardsson on luvannut Merralle saapua paikalle.

Estejuoksupäivänä on sarjat 15–15-vuotiaista yleiseen sarjaan. Estekisojen jälkeen Forssan urheilukentällä juostaan myös naisten ja miesten sileät 1 000 metrin ja 3 000 metrin kisat.

Merran mukaan vielä ei ole varmaa, juokseeko Camilla Forssassa esteet vai tonnin sileän. Maan kovin miesestejuoksija Topi Raitanen saattaa tulla juoksemaan sileän matkan.

 

Forssan on tulossa myös useita kovia nuoria juoksijoita, sillä täällä pystyy antamaan kisanäyttöjä 17-vuotiaiden EM-kisoihin ja 19-vuotiaiden MM-kisoihin, joihin myös Snäll on puhkaisemassa tulosrajaa.

-Astrid rikkoo rajan varmasti, jos vain on iskussa. SM-maastoissa pronssia juossut Janica on Keskisalon mukaan mainiossa kunnossa, Merta tietää. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic