Lounais-Häme Kanta-Häme

Maanantaina saaduissa testeissä yksi koronapositiivinen Kanta-Hämeessä

Testaustilanne ei kerro maakunnan koko kuvaa.
Kuva: Mostphotos
Kuva: Mostphotos

Maanantaina Kanta-Hämeen keskussairaala sai tiedon yhdestä koronavirus-näytteissä paljastuneesta virukseen sairastuneesta, tiedottaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri.

Testi oli otettu aiemmin, mutta tulos saatiin maanantaina. Testit otetaan Hämeenlinnassa, mutta ne tulkitaan laboratoriossa muualla. Vastausten saamisessa laboratoriosta viive on venähtänyt jo yli 36 tuntiin, sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Kanta-Hämeessä kaikki tartuntaketjut ovat edelleen olleet jäljitettävissä. Tehohoidossa Kanta-Hämeen keskussairaalassa on yksi potilas.

Myös maanantaina Kanta-Hämeessä todettiin yksi tartunta. Kanta-Hämeessä on todettu nyt yhteensä 18 koronavirustartuntaa.

THL on 18. maaliskuuta lopettanut tiedottamisen virustestausten tuloksista sairaanhoitopiireittäin. THL tiedotti maanantaina, että Suomessa on tehty yli 10 500 koronavirustestiä. Vahvistettuja tartuntoja oli tiedossa noin 700.

Sairastuneista noin 50 oli sairaalahoidossa ja heistä tehohoidossa oli 13. Toistaiseksi koronaviruksen aiheuttamaan COVID 19 -tautiin on Suomessa menehtynyt yksi iäkäs henkilö.

Forssan Lehti ei jatkossa julkaise päivittäin maakunnassa todettujen koronavirustartunnan saaneiden määrää, sillä se ei anna todellista kuvaa tilanteesta.

Testien tekoa on rajoitettu riskiryhmiin ja terveydenhuollon työntekijöihin. Eri arvioiden mukaan todellinen koronavirustartunnan saaneiden määrä on 10–30 -kertainen todettuihin tartuntoihin nähden. Suurin osa koronaviruksen saaneista saa lieviä oireita, ja osa on lähes täysin oireettomia.

Mikäli testauskäytännöt muuttuvat tai todettujen virustartuntojen määrässä tapahtuu olennainen muutos, uutisoimme asiasta.

Juttua päivitetty 24.3. klo 16.15: Korjattu, että kyse oli maanantaina saadusta koronavirusnäytteen tuloksesta, ei maanantaina otetusta näytteestä. Lisätty myös tieto laboratoriovastausten valmistumisen viiveen kestosta.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic