Lounais-Häme Urjala

"Maanläheinen, innovatiivinen ja läsnäoleva" – Annu Kuusistosta uusi kunnanjohtaja Urjalaan

Kuusisto sai taakseen 17 valtuutettua 23:sta.
Urjalan kuntaa johtaa ensi vuoden alusta lähtien Annu Kuusisto. Päätös syntyi valtuuston kokouksessa lippuäänestyksellä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Urjalan kuntaa johtaa ensi vuoden alusta lähtien Annu Kuusisto. Päätös syntyi valtuuston kokouksessa lippuäänestyksellä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urjalan uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin Kangasalan seurakunnan talousjohtaja Annu Kuusisto. Kuusisto sai taakseen ison osan valtuutetuista, sillä hän sai suljetussa lippuäänestyksessä 17 ääntä. Valtuutettuja Urjalassa on 23.

– On todella hienoa, että sain näin paljon ääniä, on hieno tulla Urjalaan tässä tilanteessa, totesi Annu Kuusisto Forssan Lehdelle heti valinnan jälkeen.

Aivan vieraalle maalle Kuusisto ei tule, kun hän aloittaa ensi vuoden alussa Urjalan kunnanjohtajana.

– Vuosina 2017–18 työskentelin jonkin aikaa Urjalan seurakunnassa talousasiantuntijana, tulin antamaan virka-apua, sillä seurakunnalla ei tuolloin ollut viranhaltijaa. Opin tuolloin hieman tuntemaan Urjalaa ja urjalalaisia, mutta tästä se työ vasta alkaa, hän toteaa.

Kuusisto luonnehtii itseään maanläheiseksi ja innovatiiviseksi, läsnäolevaksi ja tilanteet aistivaksi ihmiseksi.

– Tarvittaessa, asioiden niin vaatiessa olen määrätietoinen, hän arvioi.

Kuusisto uskoo, että Urjalalla on mahdollisuudet päästä Tampereen kasvukeskuksen imuun.

– Etäisyys Tampereesta on vielä siedettävä eli uusia asukkaita on mahdollisuus kuntaan saada, mutta se vaatii kaikilta sitkeyttä, malttia ja määrätietoisuutta ja ennen kaikkea työtä, työtä ja työtä.

Selvä ero muihin ehdokkaisiin

Urjalan hallinto- ja talousjohtaja Terhi Källi sai vaalissa kolme ääntä, Akaan hallintopäällikkö Salla Saari-Männistö kaksi ääntä ja Sastamalan entinen elinkeinojohtaja Ursula Lumme yhden äänen.

Valinnan perusteina Urjalassa on ollut kokonaisarvio, joka perustuu viran kelpoisuusehtoihin, hyviin vuorovaikutustaitoihin ja hyvään perehtyneisyyteen kunnallishallintoon ja -talouteen. Lisäksi perusteena on myös Eezy Personnellin rekrytointikonsultin näkemys valittavan henkilön soveltuvuudesta kunnanjohtajaksi

Kuusistolla on virassaan kuuden kuukauden koeaika.

Kaikki haastatellut erinomaisia

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Reijo Kuljuntausta (sd.) evästi valtuutetut ennen vaalia ylpeänä.

– Meidät yllätti hakijoiden suuri määrä ja siitä voi tuntea ylpeyttä. Virka on merkittävä. Tässä vaalissa ei voi väärin äänestää, sillä haastatellut ehdokkaat ovat kaikki erinomaisia, hän luonnehti.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli 33 hakijaa, joista 8 haastateltiin.

Nykyinen kunnanjohtaja Hannu Maijala jää eläkkeelle vuoden lopussa. Hän on johtanut Urjalaa vuodesta 1995. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic