Lounais-Häme

Maanrakennusyrityksellä kirjoituskilpailun voittoon

Jokioisten Yrittäjien järjestämässä kirjoituskilpailussa nuoret esittelivät lyhyissä teksteissään omia yritysideoitaan.

Kilpailun teemana oli Minun yritykseni 100-vuotiaassa Suomessa. Jokioisten Yrittäjien puheenjohtaja Anne-Mari Aalto kertoo, että kirjoituksissa nousivat esiin etenkin tulevaisuuden ruoat ja vihreät arvot, mutta myös perinteiset ammatit.

-Kirjoitukset olivat kaikki mielenkiintoisia. Aivan uskomattoman upeita ideoita löytyi näiltä nuorilta. Moni oli huomioinut, että yritystoiminnan perustamiseen tarvitaan rahaa, Aalto sanoo.

-Arvioinnissa arvostimme luovuutta, innostavaa sisältöä sekä oikeakielisyyttä.

 

Esikarsinnan tekivät opettajat, ja Jokioisten Yrittäjien hallituksesta koostuneen tuomariston arvioitavaksi pääsi parikymmentä työtä.

Voittajaksi äänestettiin kahdeksasluokkalaisen Lotta Mäkelän kirjoitus Kaivurinaiset-nimisestä yrityksestä.

-Lotta kertoo, että hänen enonsa on ollut 30 vuotta maanrakennusalalla. Arvostan, kun on asenne, että ”tyttö voi ihan hyvin lähteä tällaiselle alalle”, vaikka se olisikin alana miehinen, itse metallialalla työskentelevä Aalto sanoo.

Toiseksi lähes tasapisteillä valittiin yhdeksäsluokkalaisen Ada-Maria Kiisken kirjoitus Solar Robots -nimisestä yrityksestä, joka toimii aurinkoteknologian parissa.

Kolmas oli kuudesluokkalainen Ulrika Widén. Widénin yritysidea on tehdä vaatteita, jotka liittyvät Suomen itsenäisyyden eri vuosikymmeniin.

 

Kilpailun kolme parasta vastaanotti lauantaina Jokioisten joulunavauksessa rahapalkinnon. Voittaja sai 70 euroa, toiseksi tullut 50 euroa ja kolmanneksi tullut 30 euroa.

Kunniamaininnan saivat Venla Aromaan robottieläinyritys sekä Mariella Yli-Kahrakuusen Makeat Palat -leipomoidea. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic