Lounais-Häme

Maaseudun Tulevaisuus: Ministeri Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, mutta tuli eduskuntaryhmänsä tyrmäämäksi

Helsinki
21.09.2018, 11:15

Kotimaa

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) oli tarkoitus esittää vielä tällä hallituskaudella suuria uudistuksia postipalveluihin, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.
Asiaa esiteltiin viime viikolla keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa, joka oli lehden tietojen mukaan riitaisa. Asia päätettiin jättää pöydälle siksi aikaa, että mahdollisen uudistuksen vaikutuksia selvitetään.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei ollut paikalla keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa, mutta Maaseudun Tulevaisuuden tietojen mukaan tukisi asiassa Berneriä. STT ei ole saanut asialle vahvistusta.
– Ministeri (Berner) muun muassa esitti, että kaikki Postin jakelutiedot avattaisiin julkisiksi siten, että käytännössä kaikki postinjakelu voitaisiin kilpailuttaa, Maaseudun Tulevaisuuden keskustalainen lähde kommentoi.
Keskustan eduskuntaryhmän poliittinen asiantuntija Matti Mönttinen vahvistaa STT:lle, että pääministeri Sipilä ei ollut läsnä kokouksessa eikä pitänyt kokoukseen muutoinkaan yhteyttä. Sipilä oli kyseisenä kokouspäivänä sairauslomalla. Mönttinen kuitenkin toteaa, että ryhmässä käytiin hänen tietojensa mukaan ”reipasta keskustelua”.
Eduskunta on uudistanut postilakia jo kertaalleen tällä vaalikaudella.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti