Lounais-Häme

Maastopaloja Ypäjällä, Urjalassa ja Somerolla

Lounais-Hämeen alueella syttyneet maastopalot työllistivät palokuntaa sunnuntai-iltana. Lehtolantiellä Ypäjällä syttyneessä maastopalossa ehti palaa muutaman aarin verran sänkipeltoa ja metsänpohjaa. Palokunta sai tulen sammutettua.

Savikoskentiellä Urjalassa maalaistalon pihapiirissä syttynyt tulipalo ehti levitä talon vajarakennuksiin ja metsänreunaan. Hätiin tullut naapuritalon asukas hillitsi palon leviämistä käsisammutinten ja puutarhaletkun avulla palokunnan tuloon saakka. Ilman asukkaan toimintaa palo olisi todennäköisesti levinnyt päärakennukseen ja viereiseen metsään. Palon arvellaan syttyneen puuvaraston lähelle tyhjennetyistä hellan tuhkista.

Myös Somerolla roihahti sunnuntai-iltana maastopalo Helsingintien varressa. Ohikulkija teki savuhavainnon loma-asunnon pihalla syttyneestä palonalusta. Tulen leviämisuhka oli olemassa, mutta paikalle saapuneet yksiköt Somerolta ja Somerniemeltä saivat palon eristettyä ja melko pian myös sammumaan. Metsänpohjaa paloi kolmen–neljän aarin verran. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic