Lounais-Häme

Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen esteettömyys paranee - Liki miljoonan euron hankkeessa kehitetään Hämeen retkeilyalueita

Kuva: Kaisa Hynynen
Liesjärven kansallispuistoon rakentuu hankkeen aikana kokonaan uusi esteetön reitti.

Liesjärven kansallispuistoon rakennetaan uusi esteetön taukopaikka ja reitti. Torronsuolla puolestaan parannetaan Kiljamon alueen pysäköintiä ja taukopaikan palveluja sekä esteettömyyttä.

Uudistukset mahdollistuvat maaseuturahoitteisen hankkeen ansiosta. Vuoteen 2021 ulottuvassa hankkeessa parannetaan luontokohteiden saatavuutta ja monipuolistetaan palveluja huomioiden liikuntaesteiset, lapsiperheet, seniorit ja aktiiviliikkujat.

Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä alueen kuntien, Hämeen virkistysalueyhdistyksen luontomatkailuyritysten ja muiden kehittämishankkeiden kanssa.

– Maastopalvelujen parantaminen tukee Luonto lisää liikettä- ja Luonto kaikille -hankkeissa luotuja luontomatkailuyritysten palveluja Liesjärvellä ja Torronsuolla, iloitsee Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson.

 

Luitko tämän: Torronsuon kansallispuiston retkeilyreittejä kunnostetaan – samalla rakennetaan uusi pitkospuupätkä, joka vie syvemmälle puistoon

 

Liesjärven ja Torronsuon lisäksi hankkeessa kehitetään myös Ilvesreittiä ja Evon retkeilyaluetta. Hämeen Ilvesreitistön lähtöpaikoille lisätään opastustauluja ja laajennetaan pysäköintialueita sekä rakennetaan Melkuttimille uusi taukopaikka. Evolla selkiytetään ja lisätään alueen opastusta, toteutetaan maastopyöräilyreitistö ja rakennetaan esteetön reitti ja laituri.

Päijänteellä puoelstaan kunnostetaan Päijätsalon historiallinen näkötorni, kehitetään Pulkkilanharjun ja Kelventeen palveluja sekä parannetaan käyntimäärälaskentaa.

 

Lue myös: Kansallispuistojen kävijämäärä kasvoi taas uuteen ennätykseen – Metsähallituksella yhä vähemmän rahaa kävijää kohden

 

Hankkeen kokonaisbudjetti on 999 500 euroa, josta 70 % on Hämeen ELY-keskuksesta tulevaa EU-osarahoitteista Maaseuturahaston rahoitusta. Hankkeen toteuttaja on Metsähallituksen Luontopalvelut.

Pääosa omarahoituksesta muodostuu eduskunnan Liesjärvelle, Torronsuolle ja Evolle myöntämästä lisämäärärahasta. Myös Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän kunnat sekä Hämeen virkistysalueyhdistys osallistuvat hankkeen rahoitukseen.

Hanke käynnistyy tänä vuonna rakentamistöiden tarkemmalla suunnittelulla ja kilpailuttamisilla. Tavoitteena on aloittaa ensimmäisiä rakentamistöitä jo syksyllä, vaikka pääosa maastotöistä tuleekin painottumaan vuoteen 2020.

Uusimmat

Fingerpori

comic