Lounais-Häme Loimaa

Maatalousmuseo Sarka etsii taas kesäkohdetta – Tarjolla näkyvyyttä ja vinkkejä toimintaan

Maatalousmuseo Sarka etsii kesäkohdetta jo kolmattatoista kertaa. Kuva: Tapio Tuomela
Maatalousmuseo Sarka etsii kesäkohdetta jo kolmattatoista kertaa. Kuva: Tapio Tuomela

Suomen maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2020 kesäkohdetta. Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

Kesäkohde toimii maatalousmuseon etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa, sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein.

Kohteen on oltava toiminnaltaan aktiivinen ja oman esineistönsä tai rakennuskantansa tarinat tunteva. Kohdetta tulee hoitaa jatkuvuudella ja asianmukaisesti. Kohde voi sijaita missä päin Suomea tahansa.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2.2020 mennessä Sarkaan. Hakemuksen tulee sisältää kuvaus kohteesta sekä liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa 2020.

Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo kolmattatoista kertaa. Viime vuonna kesäkohteeksi valittiin Kaiturin Tila Maskusta.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

4.4.2020

Uusimmat