Lounais-Häme

Macronin hallinto päätti antaa potkut kiusallisen skandaalin aiheuttaneelle turvallisuusavustajalle

Pariisi
20.07.2018, 13:21

Ulkomaat

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kansliasta kerrotaan, että presidentin turvallisuushenkilöstöön kuulunut Alexandre Benalla saa potkut. Benallan kuvattiin lyövän mielenosoittajaa toukokuun 1. päivänä Pariisissa. Asian julkitulo on aiheuttanut Ranskassa suuren kohun.
Macronin hallinto hyllytti Benallan toukokuussa kahdeksi viikoksi ja siirsi hänet muihin tehtäviin mutta ei kertonut asiasta julkisuuteen.
Perjantaina kerrottiin myös, että Benalla on pidätetty kuulusteluja varten. Häntä epäillään muun muassa poliisina esiintymisestä. Myös Ranskan parlamentin alahuoneen lakikomitea on aloittanut tutkinnan Benallan toiminnasta.
Benallalla oli mielenosoituksessa yllään poliisin kypärä ja visiiri, vaikka hän ei ole poliisi. Sivullisen kuvaamassa videossa hän raahasi naista sekä retuutti, iski maahan ja tallasi nuorta miestä. Tapauksesta tuli ilmi myös toinen video, jolla Benalla väänsi maahan nuoren naisen.
Benallalla oli 1. toukokuuta vapaapäivä, mutta hän oli pyytänyt lupaa tarkkailla poliisioperaatioita Pariisin keskustassa.
Macronin kansliasta kerrotaan, että päätös Benallan erottamisesta tehtiin sen jälkeen, kun tapauksesta tuli ilmi uusia asioita.
– Hänen epäillään saaneen poliisilta materiaalia, jota hänellä ei ole lupa pitää hallussaan, presidentin kansliasta kerrottiin.
Tutkintaa lähellä olevan lähteen mukaan kolme poliisia olisi toimittanut Benallalle valvontakameramateriaalia toukokuun mielenosoituksista, jotta tämä voisi todistaa syyttömyytensä. Nämä poliisit olisi nyt hyllytetty.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic