Lounais-Häme

Madventures saapui Linnan juhliin: ”Elämme maailman vähiten epäonnistuneessa valtiossa”

Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff saapuivat Linnan juhliin puolisoidensa Saija Rantalan ja Jenni Milonoffin seurassa.

Linnan juhlien yksi teemoista tänä vuonna oli Suomen vahvuudet. Rantala ja Milonoff uskovat saaneensa kutsun juuri tästä syystä.

– Aivan varmasti. Kun saimme vuonna 2012 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, niin ajattelimme, että kutsu saattaisi napsahtaa. Mutta hienoa, että näemmä koko elämän työmme on suomalaista vahvuutta, Milonoff sanoo.

Viime vuonna parivaljakolle myönnettiin myös Suomen Kuvalehden journalistipalkinto.

– Tai ehkä presidenttiparimme on vain niin suuri kirjallisuuden ja musiikin ystävä, että uusi Mad Music -kirjamme on saanut heidät kallistumaan siihen, että nämä herrat täytyy kutsua, Rantala sanoo.

Samalla kun Linnan juhlissa tanssittiin ja syötiin hyvin, nähtiin ulkopuolella mielenosoituksia.

Rantala muistuttaa, että mielenosoittaminen on tärkeä oikeus, jota pitää jatkossakin toteuttaa.

– Yritettäisiin kuitenkin muistaa, että Suomen vahvuus on aina ollut se, että vaikeiden tilanteiden jälkeenkin olemme pystyneet antamaan toisille ihmisille

ihmisarvon, Rantala sanoo.

– Elämme kuitenkin maailman vähiten epäonnistuneessa valtiossa. Virallisten mittareiden mukaan Suomesta voi puhua monella hienolla superlatiivilla.

Rantalan mukaan Suomessa valtaetäisyys eliitin ja muun kansan välillä on lopulta melko lyhyt.

– On hienoa, että tällainen Intiassa talvehtiva hippi ja paksumahanen entinen ahtaaja voivat tulla tänne eliitin keskelle, Rantala sanoo.

Rantala lisää, että vastaava ei koskaan olisi mahdollista niissä maissa, joissa he Milonoffin kanssa matkustavat.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic