Lounais-Häme

Maitolaiturista kasvoi suosittu torialue

Somerniemen tori kokoaa kesälauantaisin tuhansia asiakkaita ja satoja myyjiä eri puolilta Suomea. Maitolaiturin tapainen kokoontumispaikka on kasvanut nykyisiin mittoihin, runsaan kolmen hehtaarin torialueeksi, 30 vuoden aikana.

Somerniemen tori on lajissaan ainutlaatuinen sekoitus maalaistoria ja markkinahuvia. Myynnissä on elintarvikkeita, taidetta ja kirpputoritavaraa. Myyjäkuntaa saapuu jopa kolmensadan kilometrin takaa.

Somerniemen alue on kesämökkien tihentymä. Vesien rantamilla ja metsien kätköissä viihtyy satoja lomanviettäjiä, joille torin tapainen palvelu on tärkeä. Tori on myös entisten ja nykyisten somerolaisten kohtauspaikka. Kiinteistövälittäjien mukaan kesätorin olemassaolo vaikuttaa loma-asuntokauppaan myönteisesti.

Somerniemen torin asiakas- ja myyjäkunnassa on meneillään kolmas sukupolvi. Kirpputorilla on nähty jopa neljännen polven myyjiä.

Poliitikot pitävät Somerniemeä hyvänä markkinapaikkana. Menneiden vuosien tähtiä ovat olleet mm. Johannes Virolainen, Ilkka Kanerva, Sirpa Pietikäinen, Matti Vanhanen, Mauri Salo, Ben Zyskowicz, Eero Paloheimo ja Pilvi Torsti. Presidentti Tarja Halonen vieraili sateisella iltatorilla kesällä 2000.

Kesätorin juhlavuoden huipentuma on ensi sunnuntaina (23.7.) pidettävä piknik-tapahtuma, jonka aikana yleisölle syömisen lomassa tarjotaan monipuolista musiikkia. Torin perinteisiin on alusta alkaen kuulunut sekä valtakunnallisesti merkittävien että paikallisten tähtien musiikkiesitykset.

Uusimmat

Fingerpori

comic