Lounais-Häme

Majalahti syksyn yllättäjä

Täksi kaudeksi FoSun vahvuuteen liittynyt toijalalainen Niko Majalahti on tehnyt uudessa joukkueessaan hyvää jälkeä. Kovaa laukova ja vikkelästi liikkuva Majalahti on syksyn mittaan takonut 10 ottelussa tehopisteet 5+6=11.

Hän jakaa FoSun pistepörssissä joukkueen puolustajien kärkisijan pakkiparinsa Tommi Mäkisen kanssa.

-Vähän yli odotusten on kausi alkanut. Tämä on kuitenkin ensimmäisen kauteni 2. divisioonassa, enkä osannut ajatella, että pelit sujuvat näin hyvin. Koko ajan pääsen rytmiin paremmin kiinni, Majalahti kertoo.

Majalahti sai salibandyoppinsa Toijalassa. Hän oli lähellä tulla Forssaan jo viime kaudella, mutta vasta kesällä palaset loksahtivat kohdilleen ja 20-vuotias puolustaja teki sopimuksen Suupparien kanssa.

-Liljan Mikko soitti minulle kesällä ja kysyi tulisinko FoSun harjoituksiin. Päätin tulla ja siinä treenailtiin ja jossain vaiheessa minulle tarjottiin sopimusta. Ajelen Järvisen Antin kanssa täältä Toijalasta Forssaan, Majalahti kertoo.

 

Nopeajalkaisen Majalahden liikkumista katsellessa ei uskoisi, että miehen jalka on hajalla. Hän rikkoi polvensa armeijassa ja menossa leikkaukseen syksyllä.

Jalkavaivaa on myös hänen pakkiparillaan Tommi Mäkisellä.

-Nauroimme tuossa Tommin kanssa, että meillä kahdella on koivissa enemmän teippiä kuin muulla joukkueella yhteensä, Majalahti hymähtää.

Jalka kiusaa, mutta sen kanssa on pystynyt toistaiseksi pelaamaan ja harjoittelemaan.

-Toivon, että polvi tulee kuntoon ja pystyn hiomaan fysiikkaa jatkossa paremmaksi. Nyt tässä mennään lähinnä ajatuksella peli ja päivä kerrallaan.

Nopealla Majalahdella on kova laukaus, jota hän toivoo jatkossa saavansa nykyistä tarkemmaksi. Jalkapallomaalivahtina ennen salibandyn aloittamista pelannut Majalahti on myös hyvä lukemaan peliä.

-Uskon että maalivahtitaustastani on hyötyä pelin lukemisessa.

 

FoSun otteet ovat ailahdelleet 2. divisioonan Länsirannikon lohkossa. Vaihtelevista peliesityksistä huolimatta joukkue on lohkossaan neljäntenä ja menossa pudotuspeleihin.

-Meillä on kova nippu. Luulen, että menemme keväällä vielä pitkälle, Majalahti sanoo.

FoSu on aina osannut tehdä maaleja, eikä joukkueen kunnossakaan ole Majalahden mukaan vikaa.

-Fysiikkapuoli on kunnossa, ei sitä turhaan tehty töitä kesällä.

Nukahduksista ja heikoista jaksoista on syytä päästä eroon, mikäli FoSu aikoo edetä kevään tärkeissä peleissä tappiin asti.

-Emme ole oikein osanneet pelata johtoasemassa, kun vastustaja on päästetty neljänkin maalin takaa tasoihin. Näkisin, että meidän pitäisi uskaltaa pelata johdossakin ihan sitä omaa peliämme, jolloin vastustaja ei pääse enää peliin mukaan. FL

 

Suupparien tehopakki Niko Majalahti
20 vuotta, 182 senttiä ja 77 kiloa.Kotoisin Toijalasta, jossa asuu yhä.Töissä Postissa.Puolustaja, ampuu oikealta.Harrastanut salibandyä vasta viitisen vuotta.Pelasi B-poikiin asti jalkapalloa TP-49:ssä, pelipaikkana maalivahti.Pelasi salibandyä ennen FoSua toijalalaisessa TFT:ssä ja tamperelaisessa Classicissa.Uran huippuhetki tähän asti A-poikien SM-pronssi Classicissa. "En ole ennen kokenut sellaista tunteiden kirjoa. Hävityn välierän jälkeen itkettiin pukukopissa surusta, voitetun pronssin jälkeen ilosta."Viihtynyt hyvin FoSussa, Forssassa on hänen mukaan erinomainen salibandy-yleisö.Harrastaa kitaran soittamista ja kalastusta.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti