Mäkäräinen "vesihiihti" voittoon kauden avauksessa - Seppälä kiri perusjyystämisellä toiseksi miesten kisassa

Kontiolahti
17.11.2018, 14:28

Urheilu-uutiset

Ampumahiihdon kotimainen kilpailukausi alkoi aurinkoisella Kontiolahden stadionilla lauantaina, ja karjalaisen lämpimän syyssään myötä gp-kilpailut kisattiin vetisellä ladulla. Suomalaisten lisäksi mukana oli laaja rinki venäläiskilpailijoita, jotka käyvät Kontiolahdella omaa maailmancup-karsintaansa.
Maaottelussa jaettiin voitot 1-1, kun Dmitri Malishko voitti miesten pikakisan ja Kaisa Mäkäräinen oli ykkönen naisissa. Suomalaisittain ilahdutti erityisesti Tero Seppälä, joka rikkoi kovan venäläisrintaman kakkossijallaan.
Mäkäräinen ampui sakon sekä makuu- että pystypaikalta mutta kukisti silti nollat pamauttaneen Irina Starihin reilulla seitsemällä sekunnilla 7,5 kilometrin matkalla. Silti meno ei oikein maistunut.
– Alku oli ihan jees, mutta loppua kohti rupesi menemään vähän kuin vesihiihdoksi. Oli niin märkiä kohtia, totesi jo käytöstä poistetulla suksikalustolla itselleen paineettomassa kisassa taistellut Mäkäräinen.
– Maailman kauheinta hommaa. Mietin taas, että pitää olla aika masokisti että tätä tekee. Mukavampi olisi maata sohvalla ja arvostella muita, tai no en minä arvostelisi, koska tiedän mitä tämä on, päivitteli lajin kotimainen johtotähti vielä nauraen.
Ammunnassakin on vielä hakemista, sillä kovan harjoituskauden jäljiltä ”hermosto ei ole ihan terävimmillään”, kuten Mäkäräinen totesi.
– Hyvän tuntuista kuitenkin, vaikka olikin kohtuullisen napakka tuuli.
Seppälälläkin oli välillä masokismin makuista menoa ladulla, mutta maalissa ilme oli helpottuneen iloinen.
– Ei ole vielä sellaista herkkää hiihtoa, enemmänkin perusjyystämistä. Ja jos sillä noinkin hyvin pärjää noille miehille, joilla on tiukat keskinäiset karsintakisat, niin kyllä saa olla tyytyväinen, kertoi pystypaikalta yhden sakon ampunut Seppälä viitaten venäläisvastuksiin.
– Ei hiihto kaunista ollut, melkoista haparointia. Mukavampihan se olisi hiihtää talvisemmissa olosuhteissa, mutta tämä syksy on nyt tällainen.

Cup-valinnat sunnuntaina

Parin viikon päästä koittavaan maailmancupin avaukseen Pokljukassa tarvitaan vielä kaksi suomalaista sekä naisiin että miehiin. Paikka on jo Mäkäräisellä, Seppälällä sekä Kontiolahdelta ”vapautuksen” saaneilla Mari Ederillä ja Olli Hiidensalolla.
– Katsotaan vielä sunnuntain takaa-ajokisat täällä. En ole vielä tehnyt lopullisia päätöksiä, kertoi päävalmentaja Jonne Kähkönen.
Päävalmentajaakin ilahdutti eritoten Seppälän päivä.
– Olen tyytyväinen, että hän sai hyvän ampumasuorituksen ja hiihtokin näytti hyvältä. Haastava keli, mutta (Seppälä) löysi kuitenkin uuden vaihteen, Kähkönen kiitteli.
– Hän on toki vielä harjoitusmoodissa, kuten Kaisakin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic