Lounais-Häme Forssa

Makasiininranta saa lisää asuintaloja, kun Laaksokunnas rakentaa uuden taloyhtiön

Rakennusliike Laaksokunnas jatkaa asuinrakentamista Forssassa ja suunnittelee nyt uuden 10 asunnon taloyhtiötä Makasiininrantaan Loimikadulle.
Asuntoja myyvät Jukka Mattila ja Matti Laakso (oik.) tutkailevat näkymiä Loimijokirantaan Retongin A-talosta. Uudet asunnot tulevat viereisen Retongin B-talon naapuriin Loimikadun varteen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Asuntoja myyvät Jukka Mattila ja Matti Laakso (oik.) tutkailevat näkymiä Loimijokirantaan Retongin A-talosta. Uudet asunnot tulevat viereisen Retongin B-talon naapuriin Loimikadun varteen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Rakennusliike Laaksokunnas oy:n suunnitelmissa on aloittaa kuluvan vuoden syksyllä 10 uuden asunnon rakentaminen puistokaupunki Forssan paraatipaikalle Loimijoen partaalle. Valmista pitäisi olla vuoden päästä.

Taloyhtiöllä ei ole vielä nimeä, mutta se on tarkoitus kehittää forssalaisesta kankaanpainannan historiasta.

Kaikkiaan 707 asuinneliön taloyhtiö tulee koostumaan kolmesta rakennuksesta: kaksikerroksisesta kuuden asunnon hissillisestä rakennuksesta A ja yksikerroksisesta kolmen asunnon talosta B ja yhden asunnon talosta C.

Nämä rakennukset nousevat Loimikadun varteen juuri valmistuneiden As oy Forssan Retongin rakennusten jatkeeksi.

Maalämpö tuo ekologisuutta

Taloon A tulee neljä kaksiota, jotka ovat kooltaan 44–60 neliötä, ja kaksi 74 neliön kolmiota. Taloon B tulee alustavasti 65 neliön kaksio, 85 neliön kolmio ja 100 neliön neliö. Talon C kolmiossa on 108 neliötä. Asuntojen kokojen osalta on mahdollista vielä ottaa asiakkaiden toivomuksia huomioon. Jokaisessa asunnossa on oma saunansa.

Rakennusten lämmitysmuotona on Retongin tavoin maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Asuntojen märkätiloissa on samoin laatoitus ja muualla tammilattiaparkettia.

Lasiseinäteos Aini Vaarin kuosin pohjalta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lasiseinäteos Aini Vaarin kuosin pohjalta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vastaava mestari Jukka Kunnas toteaa, että maalämpö takaa pienet lämmityskulut ja edullisen hoitovastikkeen. Vesi ja sähkö laskutetaan erikseen.

Pihalle tulee nurmikko ja istutuksia. Kullakin asunnolla on pihapiirissä kippiovellinen autohallipaikka.

Rakennusoikeutta jää jäljelle

Uudet asuinrakennukset vastaavat julkisivuiltaan vieressä olevia As oy Retongin rakennuksia. Julkisivuun tulee rappauspintaa ja puupaneelia.

Rakennusliike Laaksokunnas oy:llä on rakennusoikeutta Loimikadun varressa tämän uudenkin taloyhtiön valmistuttua vielä noin 40 asunnon verran.

Loimijokirannassa on kaksi paikkaa myös erillistaloille.

Rakennusliike markkinoi ja myy itse asuntoja. Toimitusjohtaja Matti Laakso on luottavainen, että edustavalla paikalla olevat asunnot löytävät ostajansa. Hän on 40 vuoden aikana rakentanut kaikkiaan 1500 asuntoa ja näistä 150 Forssassa. FL

Lue myös: Makasiininranta oli loistava ostos keskeltä Forssaa.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic