Lounais-Häme

Makea elämä ei kantanut Forssan Filmtownia

Videovuokraamoketju Filmtown lopettaa Forssan myymälänsä lauantaina 12. toukokuuta. Parhaillaan liikkeessä on loppuunmyynti.

Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen toteaa, että myymälän sulkeminen johtuu kannattamattomuudesta, joka koettelee koko ketjua.

-Videovuokraus loppuu nyt Forssassa. R-kioskithan lopettivat elokuvavuokrauksen jo viime vuonna. Meillä on nyt kolmisenkymmentä Filmtownia, jotka jatkavat isoissa kaupungeissa, mutta edelleen verkosto harvenee vuosi vuodelta.

Filmtown-ketjun leipää syö useiden tilausvideopalveluiden ankara kilpailu internetissä. Tilausvideopalveluiden valttina on, että elokuvan voi hankkia katsottavakseen kotisohvalta.

Nurminen kuvaa videovuokrausta kivijalkamyymälöistä auringonlaskun alaksi. Trendi on ollut laskeva vuodesta 2013 saakka.

 

Forssan myymälä avautui syyskuussa 1995 Koskenniskan vieressä nykyisissä kirpputoritiloissa ja muutti Kartanonkadun päähän 1997. Loppukeväällä viime vuonna myymälä siirtyi Vapaudenkadulle Forssan linja-autoasemalle.

Filmtownin forssalainen projektipäällikkö Marek Warnicki arvioi, että internetin lisäksi erikoistuneita kivijalkaliikkeitä ahdistavat kerrostalojen remontit. Neliöperusteiset vastikkeet syövät noustessaan kivijalkaliikkeen katteen.

Hän huomauttaa, että Kartanonkadullakin on kerrostalojen alla tyhjentyneitä liikehuoneistoja.

 

Filmtownin alaisuudessa on paitsi perinteisiä videovuokraamoja myös karkkikauppaketju CandyTown ja Spice Ice-jäätelökioskeja sekä niiden kaikkien yhdistelmiä.

-Uusiakin myymälöitä tehdään, mutta ne eivät ole enää videovuokraamoita vaan karkkikauppoja ja jäätelökioskeja, Warnicki sanoo.

-Vähän isommissa kaupungeissa tapahtuu muuttoa sellaisiin liikehuoneistoihin, jotka soveltuvat paremmin herätekauppaostoksiin eli irtokarkkien, sipsien, limujen ja jätskin myyntiin. Siitä elokuvasta on tullut sivutuote, kun aikaisemmin se oli meidän pääartikkeli.

-Puhtaissa Filmtowneissakin on isot karkkiosastot ja myynnistä noin 70–75 prosenttia on erilaista elintarviketta… Karkkimyynti ei vain pienessä Forssassa riittänyt kannattelemaan myymälää.

Warnicki huomauttaa, ettei Filmtown-ketju ole kuitenkaan mitään nappikauppaa. Kymmenien myymälöiden yhteismyynti yltää tuntuvaksi.

 

Toimintansa lopettaa toukokuun lopussa myös kuntosali Leenafit Gym Forssan Lepistönkadulla. LF Gymin salikorttien myynti päättyy 3. toukokuuta. Omistajanvaihdosneuvottelut eivät johtaneet toivottuun lopputulokseen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti