Lounais-Häme

Mäkilammin laavu yritettiin polttaa – poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja

Mäkilammin laavu Forssan Vieremässä on ollut ilkivallan kohteena jo jonkin aikaa. Tiistaina alkuillasta paljastui toistaiseksi pahin vahingonteko suositulla vapaa-ajanviettopaikalla.

Mäkilammin alueella liikkunut ulkoilija havaitsi tiistaina kello 17 jälkeen, että laavulta nousi sankka savu. Ohikulkija riensi tarkistamaan tilanteen ja huomasi laavun sisätiloissa palonalun. Ulkoilijan onnistui sammuttaa palonalku ennen palokunnan saapumista paikalle.

Tapausta tutkivan poliisin mukaan palo oli saanut alkunsa yhdestä laavun takanurkasta. Nurkkaan oli kasattu pino puita, jotka oli sytytetty palamaan.

Poliisi on kiinnostunut Mäkilammin läheisyydessä tiistaina liikkuneiden havainnoista, jotka voisivat auttaa teon selvittämisessä. Erityisesti poliisia kiinnostavat iltapäivän ja alkuillan tapahtumat ja henkilöt, joilla voisi olla yhteys tulipaloon.

Teon selvittämistä mahdollisesti helpottavat havainnot voi ilmoittaa poliisin palvelupäivystykseen tai numeroon 0295 414011.

 

Mäkilammin laavun huollosta ja ylläpidosta vastaavat nuoriso- ja liikuntatoimi ja sen alaisuudessa toimiva nuorten työpaja. Forssan kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelupäällikkö Tapio Virtanen kertoo, että tulipalo ehti vaurioittaa laavun puista istuinosaa, johon paloi iso reikä. Virtasen mukaan vaurioiden korjaamisesta korjauksesta aiheutuu ainakin satojen eurojen vahingot.

Virtanen vahvistaa, että laavulla on ilmennyt ilkivaltaa ennenkin. Esimerkiksi laavun pikikattoa on yritetty polttaa ja sitä on käytetty sytykkeenä. Virtasen mukaan myös katto pitää lähiaikoina uusia ja vaihtaa todennäköisesti peltikatoksi.

Nuoriso- ja liikuntatoimi on saanut Mäkilammin laavun aikanaan lahjoituksena silloiselta aikuiskoulutuskeskus Faktialta. Nuorten työpaja vastaa laavun siisteydestä ja toimittaa paikalle puita. Virtasen mukaan puiden käyttö on ollut niin runsasta, että riittävää määrää halkoja ei millään pystytä toimittamaan laavulle.

-On hyvin ikävää, että tällaisia kaikille tarkoitettuja vapaa-ajanviettopaikkoja tuhotaan. Vaurioiden korjaaminen on aina pois meidän niukoista määrärahoistamme. Jos tällainen meno jatkuu, laavun ylläpitokustannukset voi laskea tuhansissa euroissa, Virtanen päivittelee. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti