Lounais-Häme

Mäkinen FoSun tehopakki

Puolustaja Tommi Mäkinen on tärkeä mies joukkueelleen. Vahva pallollinen pelaaja avaa varmasti ja on erinomainen tiukoissa yksi vastaan yksi -väännöissä.

Ja vaikka Mäkinen pakki onkin, hän on avainpelaaja hyökkäyksissä. Mies jakaa fiksusti ja laukoo lujaa. Hän on tälläkin kaudella koonnut seitsemässä pelissä neljä maalia ja tarjoillut viisi syöttöä. Yhdeksällä tehopisteellään Mäkinen on FoSun pistepörssissä neljäntenä heti hyökkäystrio Juha Laitila-Kalle Laukkanen-Ville Salomäki takana.

-Olen pelannut pakkina niin kauan kuin muistan. Se on paras paikka pelata, sieltä pelin tekeminen oikeastaan lähtee. Ehkä tärkein paikka kentällä, Mäkinen sanoo.

Pelihuumori kantaa kentän ulkopuolelle. Mäkistä pidetään erinomaisena pukukoppipelaajana.

 

FoSuun yhdeltä Leiskun kaudelta pelannut Mäkinen on tehnyt syksyllä hyvää jälkeä, vaikka kipeä polvi jarruttaa menoa. Puolustajan polvesta on irronnut pala rustoa, joka kerää nestettä.

Vaiva on kipeä ja jäykistää polvea. Siitä on jo muutaman kerran poistettu nestettä, mikä helpottaa vaivaa hetkeksi.

-Polvi leikataan kauden jälkeen. Olisi hienoa saada paikat kuntoon ja päästä pelaamaan ja harjoittelemaan terveenä.

Ikävä vaiva ei sivullisille juuri näy. Mies painaa täysillä kentällä, eikä anna armoa laitakamppailussa. Hyökkäyksissä mies ampuu empimättä.

-En juuri siirtele, kun paikan saan. Vaikka veto ei maaliin menisikään, meillä maalin edessä hyviä vääntäjiä, jotka pistävät irtopalloja sisään.

 

Mäkisen kaltaista suoraviivaisuutta FoSu tarvitsisi nyt enemmänkin. Joukkue on pirteän alun jälkeen hävinnyt 2. divisioonan länsirannikon lohkossa kolme peliä putkeen, kaikki vielä harmittavan niukasti maalilla.

Erityisen paljon miestä söi lauantain kotitappio, kun Naantali iski voittomaalin ajassa 59.59.

-Meille on tällä kaudella tullut retkahduksia päätöserässä. Jotenkin keskittyminen on herpaantunut, yleensä vielä johtoasemassa.

Mäkinen uskoo, että kokenut joukkue kokoaa rivinsä ja nappaa tavoitteena olevan paikan pudotuspeleistä. Kausi on pitkä ja sarja tasainen.

-Meidän täytyy tehdä peleissä niitä asioita mitä harjoituksissa painotetaan. Nopeaa pelinkääntämistä ja puolustaa joukkueena. Ja ratkaista tehokkaammin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic