Lounais-Häme Tammela

Makkaran juhlaa Tammelassa

Makkaramarkkinoilla myös yleisö pääsee maistelemaan kisamakkaroita makkarabuffetissa.
Makkaramarkkinoilla maisteltavana on monenlaisia makkaroita. Kuva: Tapio Tuomela
Makkaramarkkinoilla maisteltavana on monenlaisia makkaroita. Kuva: Tapio Tuomela

Pohjoismaiden suurimmat Makkaramarkkinat houkuttelevat makkaranystävät Tammelaan lauantaina.

Päivän pääosassa ovat makkarat, joiden ympärille rakentuu vilkas markkinatapahtuma.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna tapahtumaa on päivitetty. Yleisö pääsee tutustumaan moniin makkaran valmistajiin. Makkaramestarikilpailun tuomarointia on muutettu yleisöystävällisemmäksi. Makkaran painikkeeksi on tarjolla pienpanimo-oluita ja viihdykkeeksi elävää musiikkia.

Päivän kohokohta on Makkaramestarikilpailu. Kilpailuun on ilmoittautunut 17 makkaravalmistajaa ja heiltä maistellaan yhteensä 32 makkaraa.

Makkaramestarikilpailijat ovat Kirakan tila, Liedon Lihakauppa, Votkins, Makuliha, Tapola, Harjun makkaratehdas, HKScan, Kivikylä, Katinalan Lihakauppa, Etelän Tasanko, Hakalan Makkaratehdas, Tampereen Lihajaloste, Makkaramies oy, Palvimestarit, Helsingin Makkaratehdas, Teivon Liha ja Björkens

Kilpailun sarjajakoa on päivitetty niin, että kaikki kilpailevat parhaan grillimakkaran tittelistä. Lisäksi palkitaan paras mausteinen makkara, paras raakamakkara ja paras uutuusmakkara.

Kisan tuomaristossa istuvat Glorian ruoka & viini, grillaus-, liha- ja makkaravastaava Tuomas Kolehmainen; Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen; Suomen Olutseuran puheenjohtaja Antti Kotti, Akateemisen kiuasseuran makkara-arvosteluista vastaava toimittaja ja Olutliiton hallituksen jäsen Niilo Orola, Ruokatieto Yhdistyksen toiminnanjohtaja Tiina Lampisjärvi sekä Forssan Lehden ja Seutu-Sanomien päätoimittaja Petri Hakala.

Myös yleisö pääsee maistamaan kaikkia kisamakkaroita uudistetun yleisöäänestyksen Makkarabuffetissa, aikuiset 8 eurolla, 4-12-vuotiaat lapset 4 eurolla.

Tapahtumasta on mahdollisuus ostaa mukaan lähes kaikkia kisamakkaroita joko omien edustajien kojuilta tai Makkarakaupasta.

Tammelan Makkaramarkkinat ja Makkaramestarikilpailu järjestetään jo 23. kerran. Tapahtumaa järjestävät yhdessä Tammelan Yrittäjät ry ja Tammelan kunta sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana oleva salolainen tapahtumayritys Koolle oy.

– Erityisen iloisia olemme makkaran valmistajien aktiivisuudesta ja kisan suuresta osanotosta. Myös muita markkinamyyjiä on tulossa paikalle rutkasti, nähtävää riittää varmasti koko perheelle, sanoo Tammelan yrittäjien puheenjohtaja Outi Saaristo. FL

Makkaramarkkkinat Tammelan toriraitilla (Hakkapeliitantie 2) klo 11–24. Marko Simi ja Sini klo 17, Kellariprojekti klo 19, LeeWings -yhtye klo 20. Jatkuva bussikuljetus välillä Heinämessut-Makkaramarkkinat

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic