Lounais-Häme Forssa

Makasiininranta oli loistava ostos keskeltä Forssaa: Alueella jo lähes sata uutta asuntoa

Rakennusliike Laaksokunnas rakentanee Makasiininrannan valmiiksi ennen siirtymistä entiselle S-Marketin tontille. Alueelle valmistunut lähes sata asuntoa.
Makasiininrantaan on noussut lyhyessä ajassa lähes sata uutta asuntoa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Makasiininrantaan on noussut lyhyessä ajassa lähes sata uutta asuntoa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Makasiininrantaan rakentuvan paritalon ja kahden pienkerrostalon muoto alkaa hahmottua. As oy Forssan Retonki nousee vanhan makasiinin läheisyyteen, Keskusraitin ja Loimikadun kulmaukseen.

– Vesikatto, ikkunat ja ovet ovat paikallaan, sisällä tehdään parhaillaan väliseiniä. Muuttovalmista pitäisi olla viimeistään heinäkuussa, Rakennusliike Laaksokunnaksen toimitusjohtaja Matti Laakso kertoo.

Asuntojen myynti on Laakson sanoin edennyt kohtuudella.

– Forssa ei ole Helsinki, Tampere tai Turku eli asuntoja ei viedä käsistä. Kauppa on käynyt tasaisesti, mutta täällä halutaan nähdä valmista, asuntoja ei osteta piirustusten perusteella, Laakso kuvailee.

Uusi asunto hokuttaa myös seutukunnissa

Rakennusliike Laaksokunnas osti Makasiininrannan alueen Renor Oy:ltä vuonna 2009. Alueelle rakennettujen asuntojen määrä lähestyy sataa ja Loimijoen ranta-alue on täyttänyt ostajan odotukset.

– Kaikki valmistuneet asunnot on myyty ja asukkaiden vaihtuvuus on ollut vähäistä, Laakso kehuu.

Laaksoa ärsyttääkin keskustelu, jossa varoitetaan uuden asunnon ostamisesta kasvukeskusten ulkopuolelta.

– Valtakunnallinen kotkotus, jossa pääkaupunkiseudun viisaat lyttäävät seudut poronhoitoalueiksi, on haitallista, liian negatiivista ja ruokkii vain pääkaupunkiseudun kasvua, Laakso ärähtää.

Rakennusoikeutta jäljellä

Rakennusoikeutta alueella on jäljellä 3 600 kerrosneliömetriä eli noin 50–60 asuntoa. Rakennusliike Laaksokunnas omistaa Forssassa myös entisen S-Marketin kiinteistön, jonka kaava valmistui vuonna 2018. Liikekiinteistön purkamisen myötä alueen rakennusoikeus on noin 7 000 kerrosneliömetriä eli kolme kerrostaloa.

– Näillä näkymin rakennamme ensin Makasiininrannan valmiiksi ennen siirtymistä vanhan marketin alueelle.

Makasiininrannan seuraava rakennuskohde odottaa Forssan Retongin valmistumista.

– Kysyntä ratkaisee, mutta aikataulut voivat selkiintyä jo tämän vuoden puolella, Laakso kertoo.

Rakennusliike Laaksokunnaksella ei ole Forssan seudulla tällä hetkellä muita rakennuskohteita. Viime kesänä se sai valmiiksi rivitalon Tammelaan.

Milloin kerrostalo Tuomolan talon tilalle?

Uutta kerrostalotyömaata odotetaan myös Hämeentien ja Vapaudenkadun kulmaukseen, viime vuonna puretun Tuomolan talon paikalle. Tontin omistaa Lounaismaan Osuuspankki. Pankki ei voi rakennuttaa kerrostaloja itse, joten se etsii tontille rakentajaa. Myyntijohtaja Jarkko Nikander kertoo, että neuvotteluja ostajaehdokkaiden kanssa on käyty.

– Uskomme, että keskeinen paikka kiinnostaa. Mutta vielä ei ole uutta tiedotettavaa, Nikander toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

16.7.2020

Fingerpori

comic