Lounais-Häme

Makulihassa odotetaan kuumaa grillikesää – kaksi uutuusmakkaraa pääsi Keskon Pirkan Parhaat -tuotesarjaan

Yrittäjä Riikka Ali-Lekkala-Toivo on innostunut viime päivien aurinkoisiin säihin: grillikausi on käynnistynyt vauhdilla. Ali-Lekkala-Toivo sanoo erityisesti grillikauden alussa eri makkaroiden olevan kestosuosikkeja.

Tänä vuonna Makuliha on tuonut uutuutena markkinoille barbeque-makkara Amerikan, jossa mausteisuudessa on niin savua kuin makeutta.

Tänään lauantaina Makulihan myymälän ja makkaratehtaan pihassa järjestetään grillikauden avajaiset.

-Kärsäkujan oma myymälä on meille tärkeä, Ali-Lekkala-Toivo sanoo.

Koko liiketoiminnan alkupisteen lisäksi tilapuoti on tuttu ostopaikka paikallisten lisäksi Forssan seudulle tuleville mökkiläisille ja niille, jotka ovat tutustuneet Makulihan tuotteisiin muuten ympäri Suomea.

Tilapuoti on myös ainoa paikka, jossa yritys myy lihajalosteiden lisäksi tuoretta lihaa. Lihat toimitetaan tilapuotiin Paijan tilalta Urjalasta.

 

Makulihan noin 6,5 miljoonan euron liikevaihdosta suuri osa kootaan myynnistä pääkaupunkiseudulla. Sen lisäksi Makulihalla on omia myyntipisteitä Tampereella, Turussa, Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Oulussa. Makuliha työllistää tällä hetkellä kaikkiaan 40 henkilöä.

Makuliha on saanut pään auki myös suurempiin tuotantoeriin. Toukokuun alusta Makuliha on toimittanut Keskolle Pirkan Parhaat -tuotesarjaan kahta premium-makkaraa, joista toinen on tomaatti-mozzarellamakkara ja toinen vuohenjuustomakkara. Keskon jakelukanavien kautta makkarat leviävät yli tuhannen kaupan myyntitiskeihin ympäri Suomea. Tuotekehittely tehtiin yhteistyössä Keskon kanssa.

-Sopimus Keskon kanssa on tärkeä. Tätä kautta saamme nostettua valmistuksen volyymia Tammelassa, Ali-Lekkala-Toivo sanoo.

Kaikkiaan Makulihan tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä kuutisenkymmentä leikkelettä tai makkaraa. Osa tuotteista on valmistuksessa ympärivuoden ja osa on sesonkituotteita.

 

Tänään Makulihan grillikauden avauksessa makkaramestari Jussi Ali-Lekkala saa grillikouluunsa opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen ja keihäänheittäjä Jenni Kankaan.

Makuliha on ollut mukana Kankaan urheilu-uran tukemisessa viisi vuotta. Laji valikoitui Riikan oman urheilutaustan kautta.

Kauan ei Makulihassa tarvinnut miettiä, kun Jennin valmentajaisä Hannu Kangas ehdotti yhteistyötä. Jenni on erittäin lupaava nuori heittäjä, jolla on asenne kohdallaan.

-Myös valmennus on parasta mahdollista, valmentaahan Jennin isä myös Tero Pitkämäkeä, Ali-Lekkala-Toivo kertoo.

Musiikista grillikauden avauksessa kello 9–14 vastaa duo Johanna Debreczen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic