Lounais-Häme Tammela

Makumatkalle Tammelan torilta: Häme Street Food Fest järjestetään ensimmäisen kerran Tammelassa

Häme Street Food Fest järjestetään 24. -25. kesäkuuta Tammelan torilla.
Häme Street Food Fest-ruokafestivaaleilla pääsee maistelemaan makuja maailmailta. Luvassa on muun muassa kambodzhalaisen ja thaimaalaisen keittiön antimia. Kuva: Terho Aalto
Häme Street Food Fest-ruokafestivaaleilla pääsee maistelemaan makuja maailmailta. Luvassa on muun muassa kambodzhalaisen ja thaimaalaisen keittiön antimia. Kuva: Terho Aalto

Viime kesänä Lopella ensimmäistä kertaa järjestetty Häme Street Food Fest saapuu Lounais-Hämeeseen. Tammelan tori täyttyy keskiviikkona ja torstaina eri maiden keittiön antimista ja uusista makuelämyksistä. Ruokafestivaaleilla pääsee nauttimaan muun muassa thaimaalaisen, kambodzhalaisen ja perinteisen aasialaisen ruokakulttuurin herkuista. Perinteisempien makujen ystävälle luvassa on voissa paistettuja muikkuja ja vartaassa tirisevää sianlihaa.

Ajatus ruokafestivaalin järjestämisestä kypsyi tapahtuman isä Kimmo Puontin mielessä muutaman vuoden. Viime vuonna Lopella järjestetty ruokafestivaali sai positiivisen vastaanoton, jonka innoittamana Puonti lähti laajentamaan tapahtumaa myös Tammelaan.

– Ihmiset nauttivat syömisestä ja erilaisten ruokien maistelusta. Sen pohjalta on helppo lähteä rakentamaan tapahtumaa, joka saa hyvää mieltä aikaan, Puonti toteaa.

Tammela valikoitui kaksipäiväisen festivaalin toiseksi järjestämispaikkakunnaksi, sillä kunnan alueella on kesäisin runsaasti kesämökkiläisiä. Puontin mukaan tapahtumia on vietävä sinne, missä ihmiset ovat. Tapahtuman järjestäjä uskoo, että ruokafestivaali paikkaa myös hieman koronatilanteen vuoksi peruuntuneita Makkaramarkkinoita.

– Kesämökkeily ja ruokafestivaalit sopivat hyvin yhteen. Kesäkuun loppu on oiva ajankohta järjestää tapahtuma, sillä ihmisillä on kesälomalla aikaa poiketa herkkujen pariin, hän pohtii.

Koronatilanne toi takapakkia myös Häme Street Food Festin järjestämiseen. Alun perin ruokafestivaali oli tarkoitus toteuttaa laajempana kokonaisuutena, johon olisi kuulunut enemmän myyjiä sekä anniskelualue. Koronan aiheuttaman epävarmuuden vuoksi festivaalin järjestäjä päätti, että tapahtuma järjestetään ensimmäisenä vuonna pienemmässä mittakaavassa.

– Henkilömäärärajoitusten vuoksi järjestelyjä piti katsoa uusin silmin. Kävijämäärää olisi ollut vaikea kontrolloida, sillä esimerkiksi anniskelualue pidentää kävijöiden viipymisaikaa tapahtumassa, Puonti toteaa.

Tammelan ruokafestivaalien jälkeen festivaalit järjestetään seuraavan kerran Lopen torilla, jossa makuelämyksistä päästään nauttimaan 21.- 22. heinäkuuta. FL

Häme Street Food Fest Tammelan torilla 24.-25. kesäkuuta klo 10-18.

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic