Lounais-Häme Forssa

Makupala salibandyn ystäville: FoSu kohtaa huippujoukkue Happeen cup-pelissä Forssassa

Suupparit ei aio peruutella tähtinippua vastaan.
Suomen cupin seuraavalla kierroksella nähdään, pystyykö Happeen puolustus pitämään Juha Laitilan ja muut FoSu-pelaajat kurissa.

Forssassa päästään nauttimaan harvinaista salibandyherkkua, kun FoSu kohtaa Suomen cupin kuudennella kierroksella Salibandyliigan huippujoukkue Happeen Jyväskylästä. Ottelun tarkkaa päivämäärää ei ole vielä sovittu, mutta varmaa on, että peli pelataan marraskuun aikana ja Forssassa FoSun kotisalissa.

Vaikka vastus on kivikova, FoSussa ollaan mielissään, että Forssaan saadaan joukkue lajin terävimmältä huipulta.

– On hienoa niin forssalaisyleisölle kuin meidän pelaajillekin, että tänne saadaan näin kova porukka. Happee on lajin maailman top 5 -joukkue, FoSun valmentaja Ville Into toteaa.

Jyväskyläläinen Happee on vuonna 1989 perustettu salibandyseura, josta on tullut varsinainen kestomenestyjä Salibandyliigassa. Joukkue voitti Suomen mestaruuden keväällä 2014, lisäksi sillä on kolme SM-hopeaa ja kolme SM-pronssia. Suomen cupin joukkue on voittanut kahdesti, viimeksi 2016.

Tämän kauden Salibandyliigassa joukkue on neljäntenä edellään Classic, SPV ja TPS. Yhdeksästä pelaamastaan sarjaottelusta joukkue on voittanut kuusi.

Happeessa vilisee kovia pelimiehiä kuten viisi kertaa maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi valittu Mika Kohonen ja maalitykki Peter Kotilainen.

– Eihän tämä meille ihan jokapäiväistä herkkua ole pelata tällaista joukkuetta vastaan, Into sanoo.

FoSu varmisti paikkansa cupin kuudennella kierroksella lyömällä viikonvaihteessa Soittorasian 9–5 Tampereella.

– Katselin vähän kaavioita ja näyttää siltä, että olemme aika lähellä aluefinaalia, kävi tuossa Happee-pelissä sitten miten tahansa.

Aluefinaaleissa kohtaavat kunkin neljän cup-alueen kaksi pisimmälle edennyttä joukkuetta. Panoksena on aluemestaruuspokaali, mitalit sekä tuhannen euron rahapalkinto.

– Cup on sopinut meille hyvin. Olemme saaneet siinä tasokkaita pelejä ja edenneet pitkälle.

Vaikka Happee on tietysti FoSua vastaan suuri ennakkosuosikki, FoSu ei aio kumarrella kuvia. Joukkue lähtee tosissaan haastamaan yhtä lajin suurseuroista. Kerrasta poikki -systeemi jättää saumat yllätyksille.

– Emme keskity puolustamiseen ja yritä muutamilla vastahyökkäyksillä, vaan lähdemme pelaamaan normaalia, hyvin liikkuvaa peliämme. Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, Into muistuttaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic