Lounais-Häme

Makuunille ei ole löytynyt jatkajaa - kaikissa liikkeissä alkaa loppuunmyynti

Konkurssiin kaatuneen videovuokraamoketju Makuunin liiketoiminnalle ei ole toistaiseksi löytynyt jatkajaa, kerrottiin konkurssipesää hoitavasta asianajotoimisto Magnussonista torstaina.

Konkurssipesä on viime viikolta lähtien käynyt jatkuvasti neuvotteluja Makuunin liiketoiminnasta kiinnostuneiden tahojen kanssa.

– Meillä on ollut useita yhteydenottoja, mutta ne eivät ole edenneet toivotulla tavalla, kertoi konkurssipesän edustaja, lakimies Aarni Oksanen.

Hänen mukaansa neuvottelujen tilanne on muuttunut viime päivinä tiuhaan.

– On osoitettu erilaista kiinnostusta, mutta mitään ei ole tullut kirjallisesti, Oksanen sanoi STT:lle.

Kilpailevan ketjun Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen kertoi viime viikolla, että Filmtown on kiinnostunut Makuunin liikkeistä niissä kaupungeissa, joissa Filmtownia ei ole.

Jos jatkajaa ei lähipäivinä löydy, Makuunin jäljellä olevat 18 videovuokraamoa sulkevat ovensa ensi viikon keskiviikkona, ja ketjun toiminta nykymuodossaan päättyy. Samalla päättyvät myös työt Makuunin noin sadalta työntekijältä.

Talousvaikeuksiin ajautunut Makuuni jätti viime viikon maanantaina konkurssihakemuksen Pohjois-Savon käräjäoikeudelle.Makeisia onkin vain 100 000 euron edestäOsassa Makuunin liikkeistä alkoi jo tiistaina videoiden ja makeisten loppuunmyynti konkurssipesän omaisuuden realisoimiseksi. Lopuissa liikkeistä loppuunmyynti alkaa perjantaina.

Loppuunmyynnissä Makuunin irtokarkit myydään pois 25 prosentin alennuksella. Videoiden osalta alennuksen suuruus ei ole vielä selvillä, mutta Oksasen mukaan ”elokuvat hinnoitellaan niin, että pyritään saamaan tavaraa paljon liikkeelle”.

Hän sanoo, ettei Makuunilla ole 1,2 miljoonan euron arvoista karkkivarastoa, kuten STT ja muut viestimet ovat aiemmin kertoneet. Konkurssihakemuksessa 1,2 miljoonan euron arvoiseksi merkitty makeisvarasto koostuu Oksasen mukaan 100 000 euron makeisvarastosta sekä kirjanpitoarvoltaan 1,1 miljoonan euron videovarastosta. Videoista saatava rahasumma jää kuitenkin loppuunmyynnissä selvästi pienemmäksi.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic