"Malesiassa pidätetyt suomalaiset voivat olosuhteisin nähden hyvin" - ensi viikolla selvinnee, nostetaanko syyte

Helsinki
25.11.2018, 18:57

Ulkomaat

Malesiassa kiinni otetut suomalaiset voivat olosuhteisiin nähden hyvin, kertoo kansanedustaja Mika Niikko (ps.). Hänen mukaansa ulkoministeriön edustajat pääsivät sunnuntaina tapaamaan pidätettyjä ensimmäistä kertaa.
Yksi Malesiassa pidätetyistä on toiminut Niikon kampanjapäällikkönä. Malesian poliisi otti tiistaina kiinni neljä suomalaista, joiden kerrotaan jakaneen kristillistä materiaalia.
Pidätetyistä kaksi on miehiä ja kaksi naisia, ja he ovat iältään 27-60-vuotiaita. Mediatietojen mukaan suomalaisten epäillään rikkoneen lakia, joka kieltää epäsovun aiheuttamisen uskonnon perusteella.
Niikko kertoo, että tiistaina pitäisi selvitä, nostetaanko kiinni otettuja vastaan syyte. Hänen mukaansa pidätettyjen malesialainen asianajaja on kertonut, että pidätystä voidaan jatkaa seitsemän päivää. Sen jälkeen pidätettyjä vastaan pitää nostaa syytteet tai heidät on vapautettava.
Suomen Malesian-suurlähetystöstä kerrottiin aiemmin, että pidätyksen jatkumisesta päättää tuomari ja enimmäisaika olisi 14 päivää.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic