Lounais-Häme

Manchesterissä kuula-aseella ampunut haavoitti ainakin kymmentä - tapausta tutkitaan murhayrityksenä

Helsinki/Manchester
12.08.2018, 20:38

Ulkomaat

Britannian Manchesterissa varhain sunnuntaiaamuna tapahtunutta ampumavälikohtausta tutkitaan murhayrityksenä, uutisoi Guardian. Ainakin 10 ihmistä haavoittui, kun väkijoukkoon ammuttiin jonkinlaisella kuula-aseella. Uhreista yksi haavoittui vakavasti jalkaan, mutta hänen tilansa on vakaa. Haavoittuneista kaksi on alaikäisiä. Poliisin mukaan suuri osa haavoittuneita pääsi sairaalasta sunnuntain aikana.
– Aseen laukaiseminen näin suuressa väkijoukossa on täysin holtitonta, poliisitarkastaja Wasim Chaudhry Suur-Manchesterin poliisista BBC:lle.
– Mielestäni on enemmänkin kyse onnesta kuin mistään muusta, että ihmiset eivät saaneet hengenvaarallisia vammoja.
Vielä sunnuntaina poliisi etsi tekijää ja tutki ampumisen motiivia, kirjoittaa Guardian. Poliisi ei usko tapauksen liittyvän jengeihin.

Alueen huono maine parantumaan päin

Satoja ihmisiä oli viettämässä katujuhlaa Claremont-kadulla Moss Siden kaupunginosassa, kun ainakin kolme laukausta ammuttiin väkijoukkoon. Ihmiset pakenivat välikohtausta paniikissa. Kaupunginosassa oli käynnissä vuosittainen karibialainen karnevaali, joka keräsi ensimmäisenä päivänään yli 15 000 osallistujaa.
Moss Sidella on ollut 1980-luvulta lähtien huono maine huumeiden, jengien ja väkivallan takia. Viime vuosina tilanne on parantunut huomattavasti, kertoo nykyisin koulujen kanssa yhteistyötä tekevä entinen poliisi Martin Harding.
– Ampumisten väheneminen on ollut selvä merkki siitä, että toimemme ovat tepsineet. Entisaikaan tämänkaltaisia tapauksia sattui lähes päivittäin, Harding sanoi BBC:lle.
Paikallisaktivistit ja -poliitikot muistuttivat, että kyse on yksilöstä eikä koko yhteisöstä.
– Koko yhteisöä ei voi mustamaalata yhden idioottimaisen käyttäytymisen takia, sanoi kunnanvaltuutettu Pat Karney BBC:lle.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/aug/12/moss-side-shooting-people-in-hospital-greater-manchester-police
https://www.bbc.com/news/uk-45160462

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti