Lounais-Häme Jokioinen

"Mansikki sai lopetusmääräyksen" – Lasten maatalousnäyttely loppui, mutta Elonkierron Ystävät ry suunnittelee jo uutta

Tulossa avoin tapaaminen uuden kehittämiseksi.
LounaPlussa siirtyy uudelle EU:n puiteohjelmakaudelle ilman Mansikkia. Elonkierron Ystävät ryhtyy selvittämään uuden tapahtuman luomista.

Korona vei myös Mansikin, kertoo Elonkierron Ystävät ry tiedotteessaan.

Lasten maatalousnäyttely Mansikissa on vuosittain käynyt maaseudun esittelypuisto Elonkierrossa yli 6000 kävijää, mutta tänä vuonna sen järjestäminen ei ollut koronatilanteen vuoksi mahdollista.

Myös tulevaisuus on vaakalaudalla.

– Lauantaina 5.9. Mansikki-järjestäjien tapaamisessa kävi ilmi, että LounaPlussa siirtyy uudelle EU:n puiteohjelmakaudelle ilman Mansikkia. Koronan näivettämä Mansikki sai lopetusmääräyksen, Elonkierron Ystävät ry kertoo tiedotteessaan.

Avoin tapaaminen 20. syyskuuta

Mansikkia ovat järjestäneet LounaPlussa ry ja Luonnonvarakeskus (Luke), ja sitä ovat olleet mahdollistamassa myös Jokioisten kunta ja lukemattomat talkoolaiset.

Luke on luopunut Elonkierron vetovastuusta ja on kahden vuoden sisällä siirtämässä sitä Elonkierron Ystävät ry:lle.

Yhdistys katsoo, että Mansikin kaltaista maataloutta ja maatalouden tutkimusta esittelevää tapahtumaa tarvitaan kuitenkin jatkossakin niin lasten, tieteen, maatalouden kuin Jokioistenkin kannalta.

Elonkierron Ystävät ry kertoo ottavansa haasteen vastaan ja alkavansa raamittaa uutta, seutukuntaa profiloivaa maatalouteen ja sen tutkimukseen liittyvää tapahtumaa. Jokioisten kunta on kiinnostunut myös uuteen tapahtumaan osallistumisesta. Rahoitusta haetaan eri lähteistä, ja Luken ja yliopistojen tutkimushankkeiden kanssa on aloitettu neuvottelut sisällön tuottamisesta.

Elonkierron Ystävät järjestää avoimen tapaamiseen tulevasta Elokierron Makasiinilla 20.9. kello 16.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic