Lounais-Häme Tammela

Manttaalin tiloihin Tammelaan suunnitteilla useampi remontti: "Nuorten mukaan tiloissa tuntuu vetoa"

Nuorisotyöntekijä Maria Valta esittelee entistä radioamatöörien tilaa, joka siirtyy uudelleen nuorten käyttöön. Kuva: Tapio Tuomela
Nuorisotyöntekijä Maria Valta esittelee entistä radioamatöörien tilaa, joka siirtyy uudelleen nuorten käyttöön. Kuva: Tapio Tuomela

Manttaalin tiloja kehitetään Tammelassa. Kunnan sivistyslautakunta päätti aloittaa Manttaalin remonttisuunnitelman valmistelun.

Kunnan omistaman Manttaalin tiloihin suunnitellaan useampaa remonttia, jotka on tarkoitus toteuttaa lähivuosien aikana.

– Suurin remonttitarve on nuorisotilan lattialla, joka on tarkoitus uusia syksyllä, Tammelan kunnan vapaa-aikasihteeri Päivi Paija kertoo.

Nuoret saavat lisää tilaa Forssaan muuttaneiden radioamatöörien yhdistyksen käytössä aiemmin olleesta toimitilasta, joka tulee uudelleen nuorten käyttöön.

 

Vuodelle 2021 suunnitellaan keittiöremonttia ja toisessa kerroksessa sijaitsevan vanhan keittiön remontoimista kokoustilaksi, jota yhdistykset voivat käyttää. Paijan mukaan vanha keittiö saadaan kunnostettua kokoustilaksi pienellä remontilla. Remonttien toteutuminen edellyttää, että niiden vaatimat kustannukset saadaan ensi vuoden talousarvioon.

– Vuodelle 2022 suunnitellaan koko talon wc-tilojen remonttia ja vuodelle 2023 ulko-ovien, eteisen ja aulan remonttia. Remontit ovat tarpeen, koska nuorten mukaan tiloissa tuntuu vetoa, Paija kertoo.

Vuodelle 2024 kaavaillaan nuorisotilan pintaremonttia ja käytävätilojen ja vuokralla olevien yhdistysten huoneiden remonttia.

Paija toteaa remonttitarpeiden olevan vasta esityksiä, ja niiden toteutuminen riippuu siitä saadaanko ne lähivuosien investointisuunnitelmaan.

Remonttisuunnitelmien on tarkoitus tehdä teknisen toimen kanssa siten, että esitykset annetaan lautakunnalle toukokuussa.

 

Sivistyslautakunta merkitsi myös Manttaalin toimintaa kehittävän työryhmän selvityksen tiedoksi, hyväksyi työryhmän suunnitelman Manttaalin tilojen joustavammasta käytöstä ja päätti tilojen vuokrauksen periaatteista sekä perittävistä maksuista.

– Työryhmän esityksen mukaisesti lasten ja nuorten toimintaa järjestäviltä yhdistyksiltä ei peritä Manttaalin tilojen käytöstä vuokraa. Poikkeuksena tästä ovat varastot ja jokapäiväisessä käytössä olevat toimistot, joista peritään vuositasolla vuokraa 30 euroa neliöltä. Vuodessa vuokratuloja kertyy vajaat 3 000 euroa. Veteraanimuseolta ei peritä vuokraa, Paija kertoo.

Myös kokoustilojen vuokraaminen Manttaalilta on tammelalaisille yhdistyksille maksutonta, muilta peritään 15 euroa tunnilta tai 100 euroa päivältä.

Paijan mukaan toiveessa Manttaalin tilojen joustavammasta käytöstä on, että esimerkiksi kokoustila voisi olla useamman toimijan käytössä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat