Lounais-Häme Forssa

Maria ja Mikael kurkkaavat maailmalle – ja niin myös Koijärven lapset

Koijärven koulu-päiväkoti toimii koordinaattorina kansainvälisessä viiden koulun hankkeessa.
Maria ja Mikael ovat hankkeen maskotit, jotka suuntaavat seuraavaksi Koijärveltä Bulgariaan. Kaksikon seikkailut kootaan perinteiseksi kirjaksi.

Hankkeen nimi on ytimekäs: Let’s Do It Together – You and Me in Europe (Tehdään yhdessä – sinä ja minä Euroopassa). Mukana on viisi koulua, yksi Suomesta, Irlannista, Virosta, Espanjasta ja Bulgariasta.

Joukon koordinaattorina toimii Koijärven koulu-päiväkoti, jonka vastuulla on, että hanke toteutuu tavoitteiden mukaisesti.

Hanke näkyy konkreettisimmin lasten jokapäiväisessä arjessa infoseinän kautta, mistä lapset voivat opiskella mukana olevien maiden sijaintia, kieliä, lippuja ja tervehdyksiä. Hyllyllä istuvat myös nuket Maria ja Mikael, jotka matkustavat hankkeen aikana kaikissa partnerimaissa, ja joiden matkaa lapset pääsevät seuraamaan netin kautta.

– Saamme Koijärvelle vieraita kaikista partnerimaiden kouluista viikolla 43, ja nuket lähtevät tapaamisen jälkeen Bulgariaan, Koijärven koulu-päiväkodin erityisopettaja Päivi Honkala kertoo.

Infoseinä kertoo oleelliset asiat hankkeen osallistujamaista.

Hankkeessa matkustavat opettajat, eivät lapset. Kaksivuotisen hankkeen aikana opettajat tutustuvat partnerimaiden oppimistapoihin ja oppimisympäristöihin.

– Tavoitteena on hankkeen myötä lisätä koulun ja päiväkodin yhteistyötä, tutustua osallistujamaiden kulttuuriin ja edistää tietotekniikan käytön edistämistä opetuksessa ja oppimisessa, Honkala kertoo ja uskoo Koijärven antavan muille maille tärkeää tietoa erityisesti tietotekniikan hyödyntämisestä, onhan jokaisella forssalaiskoululaisella koulukäytössä oma tabletti-tietokone.

Myös koulun ja päiväkodin yhteistyöstä on Koijärvellä pohjaa, sillä koulu ja päiväkoti toimivat samassa rakennuksessa.

– Koulu, sen tilat ja henkilökunta tulevat tutuksi jo päiväkotivaiheessa.

Hankkeen koulut ovat kooltaan hyvin erilaisia. Bulgarialaiskoulussa oppilaita on yli 700, Irlannissa pärjätään kolmella opettajalla.

– Tavoitteet hankkeen osalta ovat kouluissa kuitenkin yhtenevät.

Honkala uskoo ja toivoo, että hanke antaa lapsille tuulahduksen kansainvälisyyttä, samalla kun kumppanimaat ja koulut tulevat tutuiksi.

Honkala myös muistuttaa, että kansainvälisyys on nostettu tärkeään rooliin myös Forssan kaupungin strategiassa.

Koijärven vetovastuu näkyy hankerahojen jaossa: Koijärven koulu-päiväkoti sai 30 000 euroa, muut koulut 20 000. Rahoitus on saatu täysin EU:n kautta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat