Lounais-Häme

Maria Ohisalo: En ole käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi nyt

Helsinki
29.10.2018, 17:05

Kotimaa

Maria Ohisalo ei ole käytettävissä vihreiden puheenjohtajaksi. Hän kertoo asiasta Twitterissä.
– Vakaan harkinnan tuloksena olen päättänyt, että en ole käytettävissä puheenjohtajaksi nyt.
Asiasta kertoi myös Vihreä Lanka. Lehdessä Ohisalo sanoo pohtineensa, mikä on parasta vihreälle liikkeelle. Hän huomauttaa, että kyseessä ei ole tavallinen puheenjohtajakilpailu, vaan todella poikkeuksellinen tilanne.
– Puheenjohtajan pitää hypätä nopeasti liikkuvaan junaan ja alkaa heti nostattaa vaalitunnelmaa. Tarvitaan luotettava vihreä kasvo. Henkilö, jonka koko Suomi tuntee, Ohisalo sanoo lehdessä.
Ohisalo sanoo kertoneensa päätöksestään jo puoluevaltuuskunnalle. Twitterissä hän kiittää saamastaan kannustuksesta ja tuesta.
– Kiitos kaikille, jotka olette kannustaneet ja toivoneet, että lähtisin vihreiden puheenjohtajaksi vetämään kahta vaalikampanjaa. Ette usko, kuinka suuri ja tärkeä tukenne on, Ohisalo tviittaa.
Ohisaloa on pidetty yhtenä mahdollisena ehdokkaana puolueen puheenjohtajaksi, kun Touko Aalto ilmoitti luopuvansa puheenjohtajan tehtävästä. Aalto jäi sairauslomalle syyskuun puolivälin tienoilla uupumuksesta johtuvien syiden vuoksi.
Ohisalo on puolueen varapuheenjohtaja ja hän on toiminut Aallon sijaisena tämän sairauslomalla. Ohisalo oli ehdokkaana puolueen puheenjohtajaksi kesäkuun 2017 puoluekokouksessa. Hän oli äänestyksessä kolmas ja jäi vain 72 äänen päähän Emma Karista neljännellä äänestyskierroksella, jolla ratkaistiin Aallolle vastaehdokas viimeiselle kierrokselle.

Alanko-Kahiluoto avasi pelin eilen – muita ei ole toistaiseksi ilmoittautunut

Vihreiden puheenjohtajakisa pyörähti käyntiin sunnuntaina, kun kolmannen kauden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ilmoitti olevansa käytettävissä puheenjohtajaksi
– Keväällä on EU- ja eduskuntavaalit ja tärkeät hallitusneuvottelut. Tässä tilanteessa vihreät tarvitsevat puheenjohtajaksi kokeneen poliitikon, 52-vuotias kansanedustaja sanoi tiedotteessa.
Alanko-Kahiluodon mukaan hänellä on tarvittavaa kokemusta ja osaamista juuri sen verran kuin on mahdollista hankkia olematta vielä puheenjohtaja.
– Olen ollut mukana melkein kaikissa tilanteissa, joihin oletan puheenjohtajan joutuvan, aiemmin muun muassa vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana toiminut Alanko-Kahiluoto sanoi.
Alanko-Kahiluoto ei vastannut sunnuntaina STT:n yhteydenottopyyntöön.
Muita ilmoittautuneita ei toistaiseksi ole tullut.

Puoluevaltuuskunta pohtii puheenjohtajakysymystä suljetuin ovin

Päätös vihreiden uudesta puheenjohtajasta tehdään lauantaina, kun vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu eduskunnan Pikkuparlamentin auditoriossa. Kokous pidetään suljetuin ovin, ilman median tai yleisön läsnäoloa.
Puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja Kaisa Hernberg sanoi, että herkässä tilanteessa halutaan antaa ihmisille mahdollisuus käydä avointa keskustelua. Puoluevaltuuskunta on pitänyt suljettuja kokouksia myös silloin kun on päätetty hallitukseen osallistumisesta tai ministerivalinnoista.

https://twitter.com/MariaOhisalo/status/1056830135574450176
https://www.vihrealanka.fi/juttu/ohisalo-ei-pyri-vihreiden-puheenjohtajaksi-tarvitaan-koko-suomen-tuntema-vihre%C3%A4-kasvo

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic