Lounais-Häme Forssan seutu

Marja Forssan seudulta on kotikaranteenissa koronan vuoksi – Risuhommiin on nyt aikaa

Marja Forssan seudulta altistui koronavirukselle ja on nyt karanteenissa kotonaan. Hänellä ei ole oireita.
Marja on kotonaan koronakaranteenissa. Oireita hänellä ei ole. Hän altistui virukselle Wahren-opiston tunnilla viime viikon torstaina. Valokuvaaja ei ollut lähikontaktissa kuvattavan kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Marja on kotonaan koronakaranteenissa. Oireita hänellä ei ole. Hän altistui virukselle Wahren-opiston tunnilla viime viikon torstaina. Valokuvaaja ei ollut lähikontaktissa kuvattavan kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudulla asuva Marja (nimi muutettu) osallistui viime viikon torstaina Wahren-opiston oppitunnille. Kaikki oli oppitunnilla niin kuin pitikin, opettajalla ei ollut flunssan oireita.

Maanantaina Marja sai viestin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä, että hän on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Opiston opettajalla oli todettu tartunta.

Sairaanhoitopiiri määräsi Marjan ja 32 muuta altistunutta karanteeniin. Marjalla ei ole oireita, ja hän tuntee itsensä terveeksi.

Miten reagoit kun sait viestin?

– Se oli minulle täysi yllätys. En osannut odottaa, että koronavirus tulisi näin nopeasti pienelle seutukunnalle. Minua ei kuitenkaan pelota. Olen perusterve ja fyysisesti hyväkuntoinen. Jos saan oireita, toimin ohjeiden mukaan ja saan tarvittaessa hoitoa. Luotan siihen.

Mitä sairaanhoitopiirin viestissä sanottiin?

– Se oli lyhyt ja asiallinen. Siinä kerrottiin tilanne, annettiin ohjeet miten toimia, jos saan oireita ja myös määräys kotiin jäämisestä. Lisäksi siinä todettiin, että minulle soitetaan saman päivän aikana.

Saitko tarpeeksi tietoa?

Kyllä. Lääkäri soitti minulle ja keskustelimme. Olen saanut hyvät ohjeet. Yllätyin positiivisesti siitä kuinka hyvää huolta karanteeniin joutuneista pidetään. Meitä ei jätetä yksin, vaan sairaanhoitopiiri pitää meihin yhteyttä karanteenin ajan.

Pärjäätkö kotona karanteeniajan eli yhteensä 14 vuorokautta?

Aivan varmasti. Olemme asuneet aiemmin ulkomailla sellaisissa olosuhteissa, että olemme joutuneet elämään sekä taifuunin että maanjäristyksen kanssa. Opimme siellä kantapään kautta mitä poikkeustilanteet voivat tarkoittaa, siksi meillä on aina viikon kotivara kaapeissamme. Puolisoni ei ole karanteenissa, koska minä en ole sairastunut. Hän voi käydä kaupassa.

Miten puolisosi on suhtautunut karanteeniisi?

Ihan hyvin. Hän sanoi olevansa tyytyväinen, että vaimo on nyt kerrankin kotona. Olen aktiivinen ja harrastan paljon erilaisia asioita. Siksi olen paljon poissa kotoa. Miehenikin on varmuuden vuoksi perunut menojaan.

Oletko kertonut karanteenista?

Läheiseni tietävät, samoin lapset.

Miten saat aikasi kulumaan?

En usko, että siitä tulee vaikeaa. Asumme maalla, joten pääsen liikkumaan pihalla ja läheisellä metsätiellä. Pihalta pitäisi kerätä kaikki puista pudonneet risut. Lisäksi ajattelin maalata pari akvarellia, pyörittää entistä enemmän hulavannetta, tehdä kahvakuulatreenejä ja laittaa ruokaa.

Onko koronan uhka vaikuttanut elämääsi?

Ei… tai sen verran kyllä, että peruutin yhden aiemmin sovitun vierailun.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic