Lounais-Häme Forssa

Marko ja Tanja Varalahti astuivat viikoksi vähävaraisen kontulalaisperheen saappaisiin – Seikkailu nähdään televisiossa

Kiinteistöbisneksellä rahansa hankkinut Marko Varalahti nähdään vaimonsa kanssa Nelosen uudessa Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa.
Marko ja Tanja Varalahti asuvat Karkkilassa ylellisessä talossa, johon asettui viikon ajaksi kontulalainen Mustosten perhe Varalahtien muuttaessa Helsingin lähiöön. Kuva: nelonen
Marko ja Tanja Varalahti asuvat Karkkilassa ylellisessä talossa, johon asettui viikon ajaksi kontulalainen Mustosten perhe Varalahtien muuttaessa Helsingin lähiöön. Kuva: nelonen

Forssassa Viksbergin viimeisen pytingin pelastajana tunnettu yrittäjä Marko Varalahti muutti viime vuoden lopulla viikon ajaksi hiukan erilaiseen pytinkiin, nimittäin Itä-Helsingin Kontulan kerrostaloihin.

Varalahti osallistui Tanja-vaimonsa kanssa Nelosen Rikkaat ja rahattomat -ohjelmaan, jossa erilaisissa taloudellisissa tilanteissa asuvat perheet vaihtavat viikoksi paikkaansa. Kontulasta Varalahtien Karkkilassa sijaitsevaan hulppeaan kotitaloon asettui yksinhuoltajaäiti Niina Mustonen kolmen lapsensa kanssa.

Varalahdet selviytyivät viikon 96 euron viikkobudjetilla Kontulassa, kun taas heidän kotitaloonsa asettuneella perheellä oli käytettävänään 1200 euroa.

– Itse asiassa tää on nyt se mun painajainen, Tanja Varalahti toteaa ohjelmassa, kun selviää, että pariskunnan koti on viikon ajan Kontulassa.

Pullojen keräystä ja leipäjono

Oliko kyseessä sitten painajaisviikko?

– Jos Kontulassa olisi pakko asua, niin siihen varmasti tottuisi. Ensivaikutelma oli vain aika karu. Seudulla on paljon päihteitä ja työttömyyttä, ja siksi se on aika häiriöherkkää seutua, Marko Varalahti sanoo.

Vähiä varoja säästääkseen Varalahdet esimerkiksi keräsivät pulloja ja kävivät Hurstin leipäjonossa viikon aikana.

– Leipäjonon parissa työskentelevät tekevät niin arvokasta työtä. Ruokaa jaetaan valtavat määrät. Se on monen ihmisen pelastus, vaikka ikävä kyllä varmasti väärinkäyttöäkin on, ohjelmassa Hurstille lahjoituksen lupaava Varalahti kuvailee.

Marko Varalahti on hankkinut varallisuutensa kunnostamalla ja vuokraamalla vanhoja taloja, joista kuuluisin lienee Forssan Viksbergin viimeinen pytinki. Varalahti toteaakin Nelosen Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa, että mistään lottovoiton kaltaisesta onnenkantamoisesta ei ole hänen varallisuutensa kohdalla kyse, vaan kovasta työstä.

”Eihän se kivaa ole

Vähillä varoilla kitkuttelu ei ollut Marko Varalahdelle shokki, vaan lähinnä muistutus. Varalahti kertoo, että myös hänellä oli aikanaan rahat hyvin vähissä.

– On hyvä välillä mennä epämukavuusalueelle. Eihän se kivaa ole pariskunnan elää 4–5 euron päiväbudjetilla. Minua se aikanaan motivoi – sellainen elämä ei miellyttänyt.

Varalahti teki varattomuuden välttääkseen vuosikaudet kahta työtä. Kun työskenteli viikonloputkin, baarireissut ja ulkomaanmatkat sai unohtaa kertaheitolla. Ystävyyssuhteet kärsivät.

Kuten Varalahti Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassakin toteaa, mistään lottovoiton kaltaisesta onnenkantamoisesta ei ole hänen varallisuutensa kohdalla kyse.

– Omasta selkänahasta raha on revitty. Uskon, että lähes jokaisella ihmisellä on mahdollisuus vaikuttaa suuresti siihen, millainen hänen taloudellinen tilanteensa on.

Kokemus muistutti Varalahden mukaan ystävien ja läheisten kanssa vietettävän ajan arvokkuudesta. Siinä mielessä jakso tulee televisiosta juuri sopivaan aikaan.

– Kun miettii, millaista aikaa nyt elämme, niin korona on monelle muistuttanut, että kaikkein tärkeintä ovat terveys ja läheiset. FL

Rikkaat ja rahattomat -sarjan toinen jakso, jossa Varalahdet ovat mukana, esitetään Nelosella keskiviikkona klo 20. Jakso löytyy myös Ruutu.fi:stä.

Rikkaat ja rahattomat

Nelosen uudessa Rikkaat ja rahattomat -sarjassa kahdesta eri varallisuusluokasta tulevat perheet elävät viikon ajan toistensa elämää.

Ohjelmassa perheet asuvat toistensa kodeissa, elävät toistensa viikkobudjetilla ja tutustuvat toistensa harrastuksiin.

Viikkobudjetit vaihtelevat kymmenistä euroista tuhansiin euroihin.

Sarjan ensimmäinen jakso, jossa oli mukana yrittäjä Toivo Sukari, esitettiin viime viikolla.

Rikkaat ja rahattomat -sarjaa esitetään Nelosella keskiviikkoisin.

Lue myös: ”Taloyhtiöt ovat pulassa, kun remontteja on lykätty ja asuntojen arvot ovat laskeneet”

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic