Lounais-Häme Forssa

Marko Simi julkaisee esikoissinglensä – Nukutut päivät, valvotut illat on ylistyslaulu ystävyydelle

Marko Simi julkaisee esikoissinglensä helmikuun alussa. Nukutut päivät, valvotut illat -kappaleessa Simi muistelee haikein mielin opiskeluaikoja.
Marko Simi työskentelee tällä hetkellä Hämeenlinnan kaupungilla nuoriso-ohjaajana. Työltä on jäänyt aikaa myös musiikille. Statuksessa Simi esiintyy helmikuun lopulla. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Opiskeluni päättyi viime kesänä, kun valmistuin sosionomiksi Hämeen ammattikorkeakoulusta. Minun piti oikeastaan valmistua jo aiemmin, ja silloin katselin sosiaalisesta mediasta kavereiden valmistujaiskuvia. Aloin pohtia, että mitä opiskeluajoista jäi käteen. Siitä se lähti, Marko Simi kertaa ensimmäisen soolosinglensä syntyä.

Nukutut päivät, valvotut illat -niminen kappale on Simin mukaan haikea katsanto taaksepäin. Tekstissä on kepeyttäkin, mutta taustalla on myös syvällinen puoli.

Opiskeluaikoja Simi kuvailee yhdeksi elämänsä parhaista ajoista, mutta se on nyt taakse jäänyttä elämää.

– Tuli pidettyä hauskaa kavereiden kanssa ja ehkä jotain opittuakin. Nyt melkein kaikki opiskelukaverit lähtivät takaisin omille kotipaikkakunnilleen, harmittavasti elämä ohjaa ihmisiä eri suuntiin.

Forssalaislähtöisen Marko Simin esikoissinglen demoversio syntyi nopeasti, mutta muusikolle jäi olo, että tätä kappaletta kannattaa työstää pidemmälle.

Simin tuttu Jyrki Iivanainen vinkkasi ottamaan yhteyttä Artti Pursiaiseen, joka soittaa bassoa Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeessä. Pursiainen innostui Simin kappaleaihiosta ja lähti tuottajaksi.

– Kappaleesta tuli hyvin minun näköinen, suomalainen poppibiisi, joka on soitettu bändisoittimilla. Kuullaanpa siinä jopa mandoliinia, Simi naurahtaa.

– Se on hyvin rehellinen biisi. Tuntuu hyvältä jakaa se ystäville.

Kappale julkaistaan 2. helmikuuta. Se on silloin kuunneltavissa Spotifyssa sekä videon kera Youtubessa. Kappaleen voi myös ostaa julkaisun jälkeen Google Playsta tai Applen iTunesista.

Nyt kun ensimmäinen soolosingle on valmis, aikoo Simi jatkaa omien kappaleiden julkaisua.

– Parin vuoden aikana on tehty jo useita biisiaihioita. Artin kanssa puhuimme, josko tekisimme tämän vuoden aikana EP:n verran kappaleita, esimerkiksi neljä biisiä.

Omien kappaleiden julkaiseminen on Simin mukaan jatkumoa kolmen vuoden takaiselle The Voice of Finland -kilpailuun osallistumiselle. On mentävä oman mukavuusalueen ulkopuolellekin ja kokeiltava uutta, jotta voi kasvaa artistina.

Sooloilu ei kuitenkaan sulje pois muita kokoonpanoja. Simi kertoo, että Kasper ja Marko Duo Kasper Mäkelän kanssa sekä Sini ja Simi -kokoonpano yhdessä Sini Anttilan kanssa jatkavat edelleen.

Esikoissinglensä julkaisun jälkimainingeissa Marko Simi esiintyy helmikuussa Forssassa ravintola Statuksessa. Keikalla kuullaan myös Nukutut päivät, valvotut illat -kappale.

– Emme halua tähän rytäkkään julkaista mitään puolivalmista, joten tuo on todennäköisesti ainoa oma kappaleeni sillä keikalla. Muuten silloin soi taattuja suomalaisia pop-rock-covereita esimerkiksi Juha Tapion ja Olavi Uusivirran kappaleista. FL

Marko Simi ravintola Statuksessa pe 22.2.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic