Lounais-Häme

Markus Molenius vaihtaa kotimaan koripallokentät Italiaan

Forssan Koripojissa koripallouransa aloittanut Markus Molenius suuntaa tulevaksi kaudeksi pelaamaan Italian Serie C:hen. Tarkka osoite on Brescian maakunnassa sijaitseva Lumezzane ja sen koripalloseura Virtus Lumezzane Basket.

-Seura on Serie C:n selvästi ammattimaisin organisaatio, ja se haluaa nousta Serie B:hen. Lumezzane palkkasi jo takamiehen Argentiinasta, oma roolini tulee olemaan 3–4-paikan laituri. Joukkueessamme ei tule olemaan yhtään puhdasta sentteriä, vaan tarkoituksella on koottu pienempi ja liikkuvampi joukkue, kertoo Molenius, joka yli kaksimetrisenä kuuluu ilmeisesti joukkueensa kookkaimpaan kalustoon.

 

Viime kaudella FoKoPossa divisioona I A:ssa 18 peliä ja 10 peliä Korisliigan Korihaissa pelannut Molenius katsasti agenttinsa useampaakin vaihtoehtoa Italiasta. Lumezzanessa meistä houkutti paitsi organisaation ammattimaisuus ja tavoitteellisuus, myös valmentaja.

-Joukkueella on tälle sarjatasolle ihan megaluokan valmentaja, joka on ollut mukana Serie A:n joukkueen valmennuksessa ja toimi viime kaudella Serie A 2:n joukkueen päävalmentaja. Uskon, että hän pystyy kehittämään minua henkilökohtaisestikin, 26-vuotias Molenius kertoo.

Molenius on pelannut Korisliigaa FoKoPossa, Korihaissa, Kauhajoen Karhussa sekä KTP:ssä. Hän teki myös lyhyen visiitin Ruotsin pääsarjaan. Molenius uskoo viihtyvänsä Lumezzanessa, jossa on asukkaita hieman enemmän kuin Forssassa.

-Pieni paikkakunta voi olla ihan hyväkin juttu. Italialainen elämäntyyli on rentoa, uskon sen sopivan minulle näppärästi.

 

Molenius on kärsinyt uransa aikana jonkun verran loukkaantumisista. Viime kaudella hän säästyi takaiskuilta, ja suuntaa siksikin luottavaisena Italiaan.

-Loppukauden pelit Uudessakaupungissa sujuivat hyvin. Uskon Italian visiitin kääntävän oman pelinikin uuteen nousuun.

Molenius suuntaa Italiaan 14. elokuuta. Siihen asti hän jatkaa omatoimista harjoittelua Forssassa ja Italiastakin on luvassa harjoitusohjelmaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic